Időjárás: a következő napokban ismét melegszik az idő

kánikula időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban kevesebb helyen várható csapadék, sok lesz a napsütés és melegszik az idő: a hét közepén már 35 fok is lehet, de a hétvégére több fokkal mérséklődik a kánikula – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a déli és délkeleti megyékben felhősebb idő várható, ott csak kevés napsütés lehet, és elsősorban arrafelé kell további záporokra, zivatarokra számítani. Másutt a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésben lehet bízni, és csak kevés helyen lehet csapadék. A szél megélénkül, északkeleten és zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 14–19, a legmagasabb 26–31 fok között várható.

Kedden túlnyomóan napos idő várható, de néhol előfordulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15–20, a maximumhőmérséklet 29–33 fok között valószínű.

Szerdán derült, napos, csapadékmentes idő ígérkezik. A leghidegebb órákban 16–21 fok lesz. Napközben 30–35 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön kezdetben derült, napos idő várható, majd délutántól átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Nagyobb eséllyel északon, északkeleten szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Időnként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 16–22 fok között valószínű. A nappali maximumok 31–35 fok között alakulnak.

Pénteken napos idő várható, egy-egy futó záporon kívül számottevő csapadék nem valószínű, de gyakran megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14–19, a legmagasabb 26–31 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap napos időre lehet számítani, érdemi csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet szombaton 13–18, vasárnap 14–18 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton 24–29, vasárnap 25–29 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Időjárás: több megyében is településeket öntött el a vízhttp://www.life.hu/news/20190624-idojaras-tobb-megyeben-is-telepuleseket-ontott-el-a-viz.htmlAz intenzív esőzés következtében több megyében is településeket öntött el a víz – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában. News--Szegénység: amikor egy felnőtt nő életében először viselhet cipőt – Videóhttp://www.life.hu/news/20190621-szegenyseg-amikor-egy-felnott-no-eleteben-eloszor-viselhet-cipot-video.htmlSokszor gondolkodunk azon, mi hiányzik még a mindennapjainkból, ami kényelmesebbé teheti az életünket. Mosogatógép, egy új laptop, divatos ruhák. Ez az ugandai nő például úgy örült élete első pár cipőjének, hogy táncra perdült. Megható videó következik. NewsOrigoCsernobili almát eszik, és puszta kézzel fogja meg a radioaktív fémeket egy kutatónő – Videóhttp://www.life.hu/news/20190623-csernobili-almat-eszik-es-puszta-kezzel-fogja-meg-a-radioaktiv-femeket-egy-kutatono-video.htmlAz HBO Csernobil című sorozata soha nem látott érdeklődés középpontjába helyezte az egykori atomkatasztrófát és annak helyszínét. Most azok, aki 1986 után születtek, vagy akkor még egészen kicsik voltak, is megismerhették, mi történt a végzetes éjszakán az erőműben. Vannak, akik a látottak után biztosan nem utaznának el Csernobilba, mások azt állítják, nincs már ott mitől tartani, és vannak, akik a tragédiát magamutogatásra használják. Egy kutatónő például egyáltalán nem tart a sugárzástól, videóra veszi, hogy a zónában járva az ott található fák gyümölcseit eszi, valamint radioaktív fémeket fog meg puszta kézzel. News--Potencianövelésre szánt étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébihhttp://www.life.hu/news/20190617-ferfiaknak-potencianovelesre-szant-etrendkiegeszitoket-vont-ki-a-forgalombol-a-nebih.htmlNem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők miatt kellett eljárnia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek. A termékek forgalomból történő kivonását minőségmegőrzési időre és gyártási tételazonosítóra tekintet nélkül rendelte el a hatóság. NewsOrigoA csimpánzok egyedszáma folyamatosan csökkenhttp://www.life.hu/news/20190617-a-csimpanzok-egyedszama-folyamatosan-csokken.htmlFőemlőskutatók figyelmeztettek arra egy németországi konferencián, hogy az emberi terjeszkedés és vadászat egyre kisebb helyekre szorítja a csimpánzokat. News--A világ legnagyobb szarvával lett világrekorder Poncho, a bikahttp://www.life.hu/news/20190618-a-vilag-legnagyobb-szarvaval-lett-vilagrekorder-poncho-a-bika.htmlNem kevesebb mint 3 méteres annak a bikának a szarva, aki most felkerült a Guinness-világrekordok listájára. Ponchót imádják gazdái. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.