Hosszú Katinka elképesztő teljesítményéről és az elmúlt időszakról mesélt édesapja

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
úszás Kvangdzsu Hosszú Katinka Hosszú István aranyérem világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi teljesítményt nyújtott a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon Hosszú Katinka. Miután a 200 méteres női vegyesúszáson aranyérmet szerzett, édesapja, Hosszú István mesélt lánya teljesítményéről és a mögötte álló nehéz időszakról. 

Nehéz időszak áll Hosszú Katinka úszónő mögött. Az Iron Lady elvált edző-férjétől, Shane Tusuptól, edzőt kellett váltania, az elmúlt időszak történései őt is megviselték. A Kvangdzsuban zajló világbajnokságon azonban ismét a legjobbját nyújtotta.

Édesapja, Hosszú István bajai otthonában izgulta végig a hétfői 200 méteres női vegyesúszást, amelyen Katinka elképesztő teljesítménnyel, több mint egy másodperccel megelőzve a második helyezettet elsőként ért be. A büszke apa a Blikknek mesélt.

A győztes Hosszú Katinka mutatja aranyérmét a 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetése után Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Annyit írtam neki üzenetben, hogy csúcs vagy, lányom, hatalmas királynő! Erre azt válaszolta, hogy nagyon köszönöm, apu, de most pihennem kell, mert alaposan elfáradtam” – emlékezett Hosszú István. Katinka 2:07.53 perces eredménnyel zárt, amivel már nyolcszoros vb-győztesnek tudhatja magát.

Válása után Katinka új edzővel dolgozik Petrov Árpád személyében. Úgy tűnik, nagyon jól működnek együtt. „Most már úgy érzem, lelkileg is jól van Katinka, lezárta a múltat, óriási mentális erőről tett tanúbizonyságot. Árpi remek választás volt számára, kiválóan tudnak együtt dolgozni, ezt a mostani teljesítménye is bizonyítja” – mondta a büszke édesapa.

Király Viktor kedvesét, Virág Anitát mellei miatt támadták a kommentelőkhttp://www.life.hu/sztarok/20190724-kiraly-viktor-kedveset-virag-anitat-mellei-miatt-tamadtak-a-kommentelok.htmlNekiestek a kommentelők Király Viktor kedvesének, Virág Anitának. A fiatal nőt keblei miatt állították pellengére, többen úgy vélték, túl kicsik a mellei. Anitát Weisz Fanni is védelmébe vette. TV + SztárokOrigoMozgássérült parkolóban parkolt Kylie Jenner és párjahttp://www.life.hu/sztarok/20190723-mozgasserult-parkoloban-parkolt-kylie-jenner-es-parja.htmlNagyon kiakadtak a rajongók Kylie Jenner egyik képe miatt. TV + Sztárok--Visszatérő rémálma van Bódi Margónakhttp://www.life.hu/sztarok/20190723-visszatero-remalma-van-bodi-margonak.htmlBódi Margónak a mai napig rémálmai vannak hét évvel ezelőtti bungee jumpingolása miatt. TV + SztárokOrigoÖrdög Nóra és Nánási Pál elutaztak egy napra Ausztriába kikapcsolódnihttp://www.life.hu/sztarok/20190723-ordog-nora-es-nanasi-pal-egy-napra-utaztak-el-ausztriaba-kikapcsolodni.htmlÖrdög Nóra és Nánási Pál egy éjszakára elszöktek Ausztriába. TV + SztárokOrigoKeresztes Ildikó fürdőruhában mutatta meg magáthttp://www.life.hu/sztarok/20190723-keresztes-ildiko-furdoruhaban-mutatta-meg-magat.htmlKeresztes Ildikó fürdőruhában mutatta meg, hogy ma is remekül néz ki. TV + Sztárok--Két év után szakított Cole Sprouse és Lili Reinharthttp://www.life.hu/sztarok/20190723-ket-ev-utan-szakitott-cole-sprouse-es-lili-reinhart.htmlKét év után szakított Cole Sprouse és Lili Reinhart. A két sztár a Riverdale című sorozatban játszik együtt. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.