A bíróság szerint Katy Perry koppintott a Dark Horse című dalához

Forrás: Getty Images/Pascal Le Segretain -
Katy Perry
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című, 2013-as slágeréhez.

Az ítélet szerint az énekesnő Marcus Gray Joyful Noise című, 2008-as dalának egyes elemeit használta a slágeréhez. A következőkben a bíróság arról fog dönteni, mekkora kártérítést kell fizetnie az énekesnek, a dal szerzőinek és a producereknek.


A Flame művésznév alatt zenélő Marcus Gray először 2014-ben perelte be Perryt a szerzői jog megsértéséért.


Az amerikai énekesnő a per során azt mondta, a Dark Horse teljesen eredeti, saját mű, és hogy a rappert egyáltalán nem ismerte. Ügyvédje szerint a Joyful Noise elektronikus üteme olyannyira általános, hogy nem állhat szerzői jogvédelem alatt. A felperes és a bíróság azonban máshogy látta.

Lil Nas X rapper slágere megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordjáthttp://www.life.hu/sztarok/20190730-lil-nas-x-rapper-slagere-megdontotte-a-despacito-es-mariah-carey-rekordjat.htmlLil Nas X amerikai rapper Old Town Road című dala megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordját: 17 hete áll első helyen az amerikai Billboard Hot 100-as slágerlistán.TV + SztárokOrigoKenderesi Tamás hamarosan hazatérhet Dél-Koreábólhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-kenderesi-tamas-hamarosan-hazaterhet-del-koreabol.htmlCsütörtökön hazajöhet Dél-Koreából a korábban szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás. TV + Sztárok--Ennyit változott Tóth Vera az elmúlt 7 évbenhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-ennyit-valtozott-toth-vera-az-elmult-7-evben.htmlSokáig küzdött a súlyával Tóth Vera énekesnő. Az utóbbi időben azonban rengeteget fogyott, később pedig a szerelem is rátalált. Nagyon boldognak tűnik. Most megmutatta, mennyit változott a külseje az elmúlt 7 évben. TV + Sztárok--Egy pszichiáter azt állítja, hogy a kilencvenes években még kezelte Elvisthttp://www.life.hu/sztarok/20190730-egy-pszichiater-azt-allitja-hogy-a-kilencvenes-evekben-meg-kezelte-elvist.htmlElvis Presley 1977-ben hunyta le örökre a szemét, ám halála még mindig sokaknak ad okot találgatásra. Többen azt állítják, hogy még mindig él. Most egy pszichiáter állt elő azzal, hogy még a kilencvenes években is kezelte az énekest. TV + SztárokAFPBella Hadid fénylő testtel napozik - Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-bella-hadid-fenylo-testtel-napozik.htmlBella Hadid tud élni – gyönyörű testét aprócska fürdőruhában napoztatja. TV + SztárokOrigoKendall és Kylie Jenner együtt meztelenkednek - Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-kendall-es-kylie-jenner-egyutt-meztelenkednek.htmlKendall és Kylie Jenner közös meztelenkedős fotót készítettek: nagyon dögös. TV + Sztárok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.