Lil Nas X rapper slágere megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordját

Mariah Carey Despacito Lil Nas X
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lil Nas X amerikai rapper Old Town Road című dala megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordját: 17 hete áll első helyen az amerikai Billboard Hot 100-as slágerlistán.

Ezzel a rapper egy 24 éves rekordot döntött meg. Mariah Carey és a Boyz II Men 1995-ös slágere, a One Sweet Day 16 héten át uralta a listát. 2017-ben Louis Fonsi, Daddy Yankee és Justin Bieber közös dala, a Despacito szintén ennyi ideig állt az első helyen. A Billboard-slágerlisták 61 éves történelmében eddig egyetlen dal sem töltött 16 hétnél többet az első helyen a minden műfajt vegyítő Hot 100-as listán.


A country-rap Old Town Road eredetileg szólódal volt, de a 20 éves Lil Nas X mellé Billy Ray Cyrus countryénekes – Miley Cyrus énekesnő apja – is betársult, a közreműködés pedig meghozta a sikert.
A sláger fogadtatása márciusban még ellentmondásos volt, a Billboard ugyanis eltávolította countrylistájáról azzal az indokkal, hogy "nem eléggé countrys". Az Old Town Road a rapper debütáló, 7 című albumán jelent meg, amely a Billboard 200-as albumlistáján a 2. helyre került a hónapban.

Lil Nas X – polgári nevén Montero Lamar Hill – különös módon örült a sikernek. Cowboykalapban posztolt magáról egy mellékhelyiségben, miközben a dalra táncolt. "Szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a pillanatot" – mondta.

Mariah Carey az Instagramon küldte jókívánságait a rappernek egy fotóval, amelyen egy fáklyát nyújt át Lil Nas X-nek. "Wow, köszönöm Mariah! Egy legenda vagy, egy ikon. Nagyon örülök az elismerésnek" – írta válaszul a rapper. Röviden Justin Bieber is gratulált.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.