Harry herceg a fenntartható utazásért indított programot

Forrás: Chris Jackson/Invictus Games Foundation via Getty Images/2019 Handout/Handout -
fenntartható környezetvédelem utazás Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fenntartható utazásért és az idegenforgalommal kapcsolatos karbonlábnyom egyensúlyban tartásáért indított programot Harry brit herceg a globális utazásszervezés kulcsszereplőinek közreműködésével.

Harry herceg kedden egy amszterdami sajtótájékoztatón beszélt a kezdeményezésről, amelynek célja, hogy a globális utazási és idegenforgalmi iparág az egyre növekvő kereslet közepette is környezettudatosabb legyen.

Harry herceget a közelmúltban képmutatással vádolták meg, mivel augusztusban magánrepülővel utazott családjával dél-franciaországi vakációra, Elton Johnhoz. Az uralkodócsalád tagja Amszterdamban ezekre a vádakra is válaszolt: mint mondta, az esetek 99 százalékában a kereskedelmi repülést választja, csak akkor száll magánrepülőre, ha ennek komoly oka van, például családja biztonsága miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy ez a magánút is karbonsemleges volt, mivel ellentételezésként szén-dioxid-kibocsátást csökkentő projektek javára tettek felajánlást.

Harry herceg és felesége, Meghan hercegné Forrás: Chris Jackson/Invictus Games Foundation via Getty Images/2019 Handout/Handout


A herceg által bejelentett fenntartható utazási modell, a Travalyst olyan utazásszervező vállalatok közreműködésével jött létre, mint a Booking.com, a TripAdvisor, a Skyscanner, a kínai Ctrip és a Visa. A modell olyan programokat indít, amelyek segítenek az utazóknak csökkenteni a karbonlábnyomukat, visszaszorítják a tömegturizmust és hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez.
"Senki sem tökéletes, de mindannyian felelősek vagyunk a saját egyéni hatásunkért. A kérdés az, mit teszünk ennek ellensúlyozására" - fogalmazott Harry herceg.
A hosszú távú kezdeményezés az utazási ipar éghajlatváltozásra gyakorolt hatásainak kezelésére, a vadon élő állatok élőhelyének megőrzésére és a környezet védelmére irányul a világ legfontosabb turisztikai pontjain. A sajtóértekezleten azonban konkrét programokról még nem esett szó.
"Ahogy az idegenforgalom elkerülhetetlenül növekszik, egyre kritikusabbá válik, hogy világszerte elterjedjenek a fenntartható módszerek, emellett ezt a növekedést egyensúlyba kell hozni a környezet és a helyi lakosság igényeivel. A vállalatok, a fogyasztók és a közösségek egyesítése a legjobb esélyünk arra, hogy a következő nemzedékek számára is megőrizzük az úticélokat és ökoszisztémákat" - mondta Harry.

Tavaly a nemzetközi utazások száma elérte az 1,4 milliárdot. Az ENSZ idegenforgalmi hivatala csak két évvel későbbre számított ekkora növekedésre. A Világbank adatai szerint 2000 óta világszerte több mint a duplájára nőtt az évi utazások száma. Az utazás és idegenforgalom 2018-ban a globális gazdaság 8,8 billió dolláros üzletága volt. Az ENSZ idegenforgalmi hivatala szerint tíz éven belül a feltörekvő piacokra látogató turisták száma évi egymilliárdra nő, s ezek az összes nemzetközi utazás 57 százalékát jelentik majd.

A Travalyst a Harry és felesége, Meghan által közelmúltban létrehozott Sussex Royal jótékonysági alapítvány első kezdeményezése.

Feljelentették Britney Spears apjáthttp://www.life.hu/sztarok/20190904-feljelentettek-britney-spears-apjat.htmlBritney Spears exférje feljelentette az énekesnő apját. Az indok: családon belüli erőszak. TV + Sztárok--Betegsége miatt egy speciális szerződést kötött a TV2-vel Hódi Pamelahttp://www.life.hu/sztarok/20190904-betegsege-miatt-egy-specialis-szerzodest-kotott-a-tv2vel-hodi-pamela.htmlHódi Pamela elárulta, betegsége miatt egy speciális szerződést kötött a TV2-vel. TV + SztárokOrigoAz Ázsia Expressz 2. szereplője beszámolt a műsor legnagyobb balhéjárólhttp://www.life.hu/sztarok/20190904-az-azsia-expressz-2-szereploje-beszamolt-a-musor-legnagyobb-balhejarol.htmlAz Ázsia Expressz története során talán az egyik legkalandosabb és legveszélyesebb helyzet alakult ki Srí Lankán, aminek főszereplője Bereczki Krisztián és Bohos Kornél voltak. Elmondták a teljes történetet, és az utána következő horrorisztikus részleteket. TV + SztárokOrigoGáspár Zsolti elszólta magát: indiai férfi mellett találhat rá a boldogság Gáspár Evelinrehttp://www.life.hu/sztarok/20190904-gaspar-zsolti-elszolta-magat-indiai-ferfi-mellett-talalhat-ra-a-boldogsag-gaspar-evelinre.htmlLehet, hogy sikerrel jár Gáspár Zsolti: unokahúga, Gáspár Evelin összejöhet azzal a férfival, akit még az Ázsia Expressz forgatásán ismert meg. TV + SztárokOrigoMunka közben érte kisebb baleset Zsidró Tamásthttp://www.life.hu/sztarok/20190904-munka-kozben-erte-kisebb-baleset-zsidro-tamast.htmlTakarítás közben érte kisebb baleset Zsidró Tamást. TV + SztárokOrigoA rákkal folytatott küzdelméről vallott Pásztor Erzsi - Videóhttp://www.life.hu/sztarok/20190904-a-rakkal-folytatott-kuzdelmerol-vallott-pasztor-erzsi.htmlPásztor Erzsit tavaly diagnosztizálták rákkal, keményen küzdött a betegség ellen. Elmondta, hogyan tudta legyűrni a gyilkos kórt. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.