Díjat kapott Tordy Géza, de nem tudta átvenni: gyengélkedik a Kossuth-díjas színművész

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
betegség színművész Tordy Géza Kossuth-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tordy Gézának komoly elismerésben volt része a minap: a 3. Szinkronium díjátadó gálán életműdíjat kapott évtizedekig tartó, kimagasló munkásságáért. Az elismerésért járó trófeát azonban egy megbízott vette át. 

Tordy Géza egy elhúzódó betegség miatt nem tudott megjelenni a neves eseményen, ám a Borsnak később elárulta, egy ideje már kerüli a nyilvánosságot, nem szeret szerepelni.

Budapest, 2011. november 25. Tordy Géza színművész, rendező, a Prima Primissima Díj jelöltje magyar színház- és filmművészet kategóriában. A felvétel a Tabánban készült. MTI Fotó: Kollányi Péter Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Egy csúnya megfázásom húzódik el, ezért nem tudtam átvenni személyesen ezt a rangos elismerést. A szinkronizálás évtizedekig kísérte az életemet. Rengeteg cseh és szovjet filmet szinkronizáltam, imádtam Gérard Philipe-nek adni a hangom, de egy-egy amerikai film is igazi szórakozás volt. Egyáltalán nem járok sehova, nem nagyon tudok már állni, nincs kedvem. Tizennyolc éves korom óta csinálom a színházat, úgy érzem, mostanra elég volt a színészet. Nagyon megváltozott a szakma és a színjátszás is" - mesélte Tordy Géza.

Tordy Géza: "Csak múltam van, nincs jelenem, sem jövőm"

Borús interjút adott a nemzet színésze, Tordy Géza: saját bevallása szerint már nem találják meg őt a szerepek, és bár korábban is zárkózott volt, idősebb korára még inkább megkeseredett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.