Így lett meteorológus Németh Lajosból

Fotó: Talán Csaba -
Németh Lajos diploma meteorológus egyetem karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, hogyan lett belőle meteorológus.

Kétségtelenül az ország egyik legkedveltebb meteorológusa Németh Lajos. Most viszont kiderült, hogy annak idején csupán egy véletlennek köszönhetően választotta ezt a pályát.

11 hónapig még katona is voltam, és nagyon sok leendő csoporttársammal együtt szolgáltam a hazát. Hódmezővásárhelyen együtt sörözgettünk a bisztróban, és úgy döntöttünk, ezt a hagyományt az egyetemi évek alatt is folytatjuk. Egy délután az egyik csoporttársam azzal védekezett, azért nem tud jönni, mert meteorológia-speciálkollégiumra kell mennie. Én nem hittem neki, azt gondoltam, csak ki akart bújni a fizetés alól, úgyhogy elkísértem az órára. Velem együtt öt hallgató volt a professzor szobájában, barátságos hangulatban telt az idő, így elkezdtem járni hozzá, és végül a matek mellett a meteorológia lett a főszakom. Tehát gyakorlatilag a sör segített hozzá a diplomámhoz. (...) A 70-es években egy misztikus szakma volt ez, és általa olyan információkhoz jutottam, amiről a halandók csak a rádióból, televízióból hallottak" - árulta el a Borsnak.

Németh Lajos Fotó: Talán Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.