Csalj mosolyt szeretteid arcára: különleges meglepetés karácsonyra

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A képeslapküldés egy évszázadokkal ezelőtt meghonosodott kedves gesztus, amellyel mosolyt csalhatunk szeretteink, barátaink arcára. A technika fejlődésével ma már arra is lehetőségünk van, hogy mindezt úgy tegyük meg, hogy ki sem mozdulunk otthonról. Ráadásul képes üzenetünket saját, személyes fotóinkból is elkészíthetjük. Csupán az okostelefonunkra és a Magyar Posta képeslapküldő alkalmazására, a Senderre lesz hozzá szükségünk.
Forrás: Magyar Posta

Különleges meglepetés szeretteinknek

Elektronikus üzenetek szinte naponta árasztanak el bennünket, így még jobban felértékelődnek a kézzel is megfogható, személyes üdvözletek. Az egyedi képeslapok igen kivételes pillanatokat adhatnak, kiszakítva a mindennapok rohanásából címzettjüket. Hiszen, gondoljunk csak bele, milyen ritka öröm ma már levelet kapni szeretteinktől. Egy gondosan kiválasztott, szép karácsonyi lapnál már csak az a nagyobb meglepetés, ha a lapot mi magunk tettük egyedivé. Szerencsére, ehhez még különösebb kézügyesség sem szükséges, hiszen egy kis kreativitással, okostelefonunkkal és a Magyar Posta Sender alkalmazása segítségével saját fotóinkból csodás képeslapot készíthetünk és küldhetünk szeretteinknek.

Most még színesebb, egyedi képeslap készíthető

Az alkalmazás nemrég megújult, ezáltal képeslapjainkat most még színesebbé, egyedibbé tehetjük. Ha letöltöttük az applikációt, válasszuk ki azt a telefonunkon tárolt képet, amelyet használni szeretnénk, vagy készítsünk egy újat. Ezután nincs más dolgunk, mint tetszés szerint szerkeszteni: fotónkat különféle filterekkel, karakteres keretekkel vagy éppen tematikus, jeles alkalmakhoz kötődő sablonokkal tehetjük még izgalmasabbá, alkalmivá. Érdemes tudni, hogy egyszerre akár több fotót is képeslapra rendezhetünk.

Gyors kézbesítés

A lap hátuljára – a hagyományos képeslaphoz hasonlóan - tetszés szerinti szöveg és a címzett neve, címe kerül, ráadásul ugyanaz a kép egy kattintással akár több címzettnek is elküldhető. Ha óvni szeretnénk személyes képeslapunkat, a borítékos kézbesítés mellett is dönthetünk. Az elkészült képeslapot a Posta kiváló minőségű, 300 g/m2-es papírra nyomtatja és fényes fóliával bevonja, 10x15 cm-es méretben. Szeretteink ezután hamarosan kézbe is vehetik a meglepetést: a képeslapok nyomtatása és kézbesítése belföldön a megrendeléstől számítot 2-5, míg külföldön 4-12 munkanap alatt megtörténik.

Extra képkészítési tippek

Karácsony alkalmával képeslapjainkat is érdemes meghitt, bensőséges hangulattal megtölteni. Ehhez szerencsére nem kell profi fotós segítségét kérni, egy-két apró trükkel mi is elérhetjük a kívánt hatást. Nézzük, hogyan!

  • A nagyszülőknek garantáltan nagy örömet okozhatunk az unokák fotóival. Ha gyermekeket fotózunk, öltöztessük a kicsiket egymáshoz illő alkalmi ruhába. Használjunk ünnepi kiegészítőket, mikulássapkát vagy angyalszárnyakat. Válasszunk a képhez egységes hátteret, amelyet feldíszíthetünk fényfüzérekkel. Világításhoz használhatjuk a mennyezeti lámpát, amit kiegészíthetünk egy vagy két állólámpával is.
  • Amennyiben csoportképet készítünk, célszerű viszonylag egységes ruházatot viselni, például pasztellszínű felsőt és lehetőleg kerüljük a nagyon mintás darabokat. Háttérnek egy viszonylag letisztult, világos falfelület a legalkalmasabb. Kiegészítőkben viszont lehetünk bátrak, egy-egy ajándékdoboz vagy más karácsonyi tárgy jól mutathat a szereplők kezében. Egy égő csillagszóró például igazán ünnepi hangulatot adhat a képünknek. Ha nincs, aki lefotózzon bennünket, keressünk a telefonunknak egy megfelelő helyet és állítsuk 10 másodperces időzítésre.
  • Ha a párunkkal szeretnénk egy meghitt fotót készíteni, különleges hatást érhetünk el azzal, ha felülnézetből fotózzunk magunkat. Ehhez a kompozícióhoz érdemes megkérnünk valakit, hogy segítsen a fotózásban. Igazán hangulatos kép születhet, ha egy szép, sötétebb színű, bolyhos szőnyeget is leterítünk, hogy egységes legyen a háttér. Viseljünk egymáshoz színben harmonizáló felsőrészt, leginkább valamilyen karácsonyi színt: bordót, vöröset vagy sötétzöldet.

A megújult Sender alkalmazás az Apple Store-ból és a Google Play Áruházból tölthető le ingyenesen. Bővebb információ a szolgáltatásról a www.posta.hu/sender oldalon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.