Bódi Margó: Aszalt szilvás csirkemell

csirke recept Bódi Margó sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csirkemellet szeretjük, mert finom, könnyű, és változatos ételek készíthetők belőle. Íme Bódi Margó ajánlata!

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

• 50 dkg csirkemellfilé
• 15 dkg magozott aszalt szilva
• 15 dkg szeletelt bacon
• 0,5 dl olaj
• só


Elkészítés:

A kiklopfolt csirkemelleket kiterítjük és besózzuk. A kiterített szeletekre egymás mellé, szorosan aszalt szilvát rakunk. Szép egyforma hengerekké formázzuk, majd a hengereket betekerjük baconnel, és tepsiben pirosra sütjük. Felszeletelve burgonyapürével és zöldségekkel tálaljuk.


Rácsos almatorta

Hozzávalók 4 személyre:

• 25 dkg liszt
• 15 dkg porcukor
• 15 dkg vaj
• 1 tojássárgája
• csipetnyi fahéj
• reszelt citromhéj
• 8 db közepes alma (kb. 1,5 kg)
• 25 dkg cukor
• 2 cs. vaniliás pudingpor
• 5 dkg mazsola
• 1 kk. fahéj
• kekszmorzsa (kb. 5 dkg)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a "rácshoz" egy kis darabot levágunk belőle. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy oldalt 4-5 centi magas pereme legyen. A reszelt almát egy fazékba rakjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, a fahéjat és a mazsolát, és kevergetve addig főzzük, amíg a leve nagy része elpárolog. Végül beleszórjuk a pudingport, jól összekeverjük, aztán levesszük a tűzről. (Egyáltalán nem folyékony, de puha, kenhető masszát kell kapnunk.) Az almatölteléket a tortaformába nyomkodott tészta tetején egyenletesen elkenjük, rászórjuk a kekszmorzsát, és a maradék tésztából sodort "ráccsal" díszítjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. A kész tortát csak azután szeleteljük fel, ha teljesen kihűlt.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Bódi Margó receptjei: Balázs vadashttp://www.life.hu/sztarszerzok/20101203-bodi-margo-receptjei-balasz-vadas.htmlBódi Margó: Panettone - adventi kuglófhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101126-panettone-adventi-kuglof.htmlBódi Margó: Szabolcsi töltött káposztahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101126-szabolcsi-toltott-kaposzta.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.