pecsenye recept Bódi Margó sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs ötleted, hogy milyen finomságot készíts a hétvégére? Finom sültre, könnyű süteményre vágysz? Tudd meg, hogyan készíti Bódi Margó a Gárdonyi pecsenyét és a könnyű piskótatekercset.

Gárdonyi pecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg pulykamell
- 5 db szép, tölteni való paprika
- 1 csomag friss kapor
- 3 dl főzőtejszín (10%-os)
- 6 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- húsleveskocka
- só


Elkészítés:

A felszeletelt, kiklopfolt pulykamelleket elősütjük. Zsírjában a kockára vágott paprikát megfonnyasztjuk, kevés liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, és a finomra vágott kaporral megszórva kiforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés húsalaplét adhatunk hozzá. A ragut a megsült húsokra öntve tálaljuk.

Könnyű piskótatekercs

Hozzávalók 4 személyre:

• 14 dkg liszt
• 10 dkg glukonon vagy fruktóz
• 6 tojás
• 5 g sütőpor
• 1 citrom reszelt héja
• 15 dkg diétás dzsem vagy lekvár

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojások sárgáját is. Óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül belereszeljük a citromhéjat is.
Sütőpapírral kibélelt, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (170-180 fokon) kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
A megsült piskótalapot forrón, nedves konyharuhára borítjuk, lekvárral megkenjük, és azonnal, még melegen felcsavarjuk (így nem fog a piskóta eltörni). Miután teljesen kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.