Bódi Margó receptjei: krumpligombóc baconba tekerve

krumpli recept gasztronómia sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen különleges finomságot lehet készíteni néhány szem burgonyából és egy kis baconből? Bódi Margó krumpligombóca nemcsak sültek mellé ajánlott, de salátával megbolondítva önálló fogásként is megállja a helyét.

Krumpligombóc baconba tekerve

Hozzávalók:

2 kg burgonya
3 tojás
bors

1 evőkanál majonéz
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 csomag bacon

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetejét megszórom a liszttel, gombócokat készítek belőle, amiket beletekerek a baconbe. Tepsibe rakom, és addig hagyom a sütőben, amíg aranybarnára sül. Egy finom salátával önállóan fogyasztható, de sültekhez is kiváló köret.

Letti szelet

Hozzávalók:

3 kocka Ráma margarin
2 evőkanál méz
1 csomag fahéj
1 kg liszt
1 csomag kakaópor
2 evőkanál tejföl
7 tojás
1 kg porcukor
10 dkg darált dió
3 csomag vaníliás pudingpor
1 dl Bailey's
5 csomag vaníliás cukor
3 liter tej
1 csomag sütőpor
1 doboz kefír vagy natúr joghurt
1 tábla étcsoki

Elkészítés:

Két kocka Ráma margarint egy tálba helyezek, hozzáadom a porcukrot, a kakaóport, a fahéj háromnegyedét, négy tojássárgáját, és habverővel habosra keverem. Beleteszem a Bailey's-t, a darált diót, a tejfölt, folyamatos kevergetés mellett adagolok hozzá annyi lisztet, hogy omlós tésztát kapjak. Lisztezett deszkára teszem a tésztát, kicsit megformázom, és négyfelé osztom. A tésztákat vékonyra nyújtom.

Felfordítom a tepsit, egy sütőpapírt helyezek rá, vajjal megkenem, majd sodrófa segítségével ráhelyezem a tésztát. 180 fokos előmelegített sütőben kevés ideig sütöm. Mikor megsültek, félreteszem hűlni. A tejet megmelegítem.

Közben három tojást a pudingporral és három zacskó vaníliás cukorral simára keverek, majd a meleg tejhez hozzáadom és pudingot készítek. Hagyom kihűlni.

A Rámát egy tálba teszem, eldolgozom a mézzel, egy kevés Bailey's-zel, a maradék vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadok fél tábla étcsokit lereszelve.

Mikor a puding kihűlt, összekeverem a két krémet.

A kihűlt tésztalapok végeit levágom, majd egyenként lerakom, megkenem a krémmel, és folyamatosan egymásra helyezem őket. A negyedik tésztalap tetejére is krémet kenek, majd a korábban levágott végeket rámorzsolom a sütemény tetejére.


Tippünk: Még több receptért kattints ide!



Bódi Margó receptjei: Ludaskásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110114-bodi-margo-receptjei-ludas-kasa.htmlBódi Margó: Gárdonyi pecsenyehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110107-bodi-margo-gardonyi-pecsenye.htmlBódi Margó: Vendégváró apróságokhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20101230-bodi-margo-rakkoktel.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.