Letti szelet

Hozzávalók:

3 kocka Ráma margarin
2 evőkanál méz
1  csomag fahéj
1 kg liszt
1 csomag kakaópor
2 evőkanál tejföl
7 tojás
1  kg porcukor
10 dkg darált dió
3 csomag vaníliás pudingpor
1  dl Bailey's
5 csomag vaníliás cukor
3  liter tej
1 csomag sütőpor
1 doboz kefír vagy natúr joghurt
1  tábla étcsoki

Elkészítés:

Két kocka Ráma margarint egy tálba helyezek, hozzáadom a porcukrot, a kakaóport, a fahéj háromnegyedét, négy tojássárgáját, és habverővel habosra  keverem. Beleteszem a Bailey's-t, a darált diót, a tejfölt, folyamatos kevergetés mellett adagolok hozzá annyi lisztet, hogy omlós tésztát kapjak. Lisztezett deszkára teszem a tésztát, kicsit megformázom, és négyfelé osztom. A tésztákat vékonyra nyújtom.

Felfordítom a tepsit, egy sütőpapírt helyezek rá, vajjal megkenem, majd sodrófa segítségével ráhelyezem a tésztát. 180 fokos előmelegített sütőben kevés ideig sütöm. Mikor megsültek, félreteszem  hűlni. A tejet megmelegítem.

Közben három tojást a pudingporral és három zacskó vaníliás cukorral simára keverek, majd a meleg tejhez hozzáadom és pudingot készítek. Hagyom kihűlni.

A Rámát egy tálba teszem, eldolgozom a mézzel, egy kevés Bailey's-zel, a maradék vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadok fél tábla étcsokit lereszelve.

Mikor a puding kihűlt, összekeverem a két krémet.

A kihűlt tésztalapok végeit levágom, majd egyenként lerakom, megkenem a krémmel, és folyamatosan egymásra helyezem őket. A negyedik tésztalap tetejére is krémet kenek, majd a korábban levágott végeket rámorzsolom a sütemény tetejére.



Bódi Margó receptjei: Ludaskásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110114-bodi-margo-receptjei-ludas-kasa.html Bódi Margó: Gárdonyi pecsenyehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110107-bodi-margo-gardonyi-pecsenye.html Bódi Margó: Vendégváró apróságokhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20101230-bodi-margo-rakkoktel.html