Patrícia marcipános sütije

Hozzávalók:
18 tojás
18 evőkanál liszt
20 evőkanál cukor
1  kg marcipán (lehet több színű)
1 doboz szerencsi kakaópor
2 db Rama margarin
1 kg porcukor
1 csomag csokis pudingpor
2 dl tej
1-1/2 csomag sütőpor

Elkészítés: 

Hat tojást hat evőkanál cukorral gépi habverővel elkeverek, amíg sűrű habot nem kapok. Hat kanál liszthez hozzáadom a sütőpor felét, lazán elkeverem, majd a masszát egy kikent tepsibe öntöm. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül negyed órát sütöm. A másik két lappal ugyanígy járok el. A lapokat félreteszem hűlni, és elkészítem a csokis krémet. A tejet felforralom, majd a pudingporral és két evőkanál cukorral csokis pudingot készítek. Amíg hűl a puding, a Rama margarint a porcukorral, a kakaóporral elkeverem, majd a kihűlt pudinghoz adom.
Közben a marcipánokat porcukorral meghintett gyúródeszkára helyezem, és kinyújtom. Megkenem az első tortalapot csokikrémmel, ráhelyezem a kinyújtott marcipánt, majd egy újabb lapot helyezek rá, amíg el nem fogynak. A sütemény tetejére szintén csokikrém és marcipán kerül.
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!


Bódi Margó receptjei: toroskáposztahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110128-bodi-margo-receptjei-toros-kaposzta-pogacsa-bodag.html Bódi Margó receptjei: krumpligombóc baconba tekervehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110120-bodi-margo-receptjei-krumpligomboc-baconba-tekerve.html Bódi Margó receptjei: ludaskásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110114-bodi-margo-receptjei-ludas-kasa.html Bódi Margó: Gárdonyi pecsenyehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110107-bodi-margo-gardonyi-pecsenye.html