Bódi Margó receptje: Töltött paprika

recept paprika Bódi Margó étel kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy döntöttél, hogy a hétvégén valami ízletes, közkedvelt finomságot főzöl a családnak? Próbáld ki a töltött paprikát, aminek elkészítési fortélyait most Bódi Margó osztja meg veled. Desszertnek rumos-kávés nyalánkságot ajánlunk hozzá.

Töltött paprika

Hozzávalók:
1 szép nagy tyúk
10 db tölteni való paprika (jó nagyok)
4 fej vöröshagyma
1 dl olaj (mert a tyúk enged zsírt)
2 evőkanál pirospaprika
1 kg-os dobozos sűrített paradicsom
2 evőkanál cukor

rántás:
1 dl olaj
2 evőkanál liszt

töltelék:
1 kg darált hús
3 gerezd fokhagyma reszelve
1 fej vöröshagyma reszelve
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál só
pici pirospaprika
1 tojás

Elkészítés:

Elsőként a tölteléket készítem el. A darált húst egy tálba teszem, belerakom a hozzávalókat, a fokhagymát, a sót, a borsot, a tojást és a pirospaprikát. Jól összedolgozom és félreteszem. A tyúkot megpucolom, megmosom és darabokra vágom.
A hagymát megpirítom az olajon, lehúzom a lábast a tűzről és belerakom a pirospaprikát. Elkeverem, majd hozzáadom a tyúkhúst. Visszarakom a tűzre, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedem, hagyom főni. Miközben fő, a paprikákat a csumájától megszabadítom, és a darált húsból készült töltelékkel megtöltöm. Mikor félig megpuhult a tyúk, a fél kilogramm sűrített paradicsomot meleg vízzel egy tálban kicsit elkeverem, hogy felhíguljon, majd ráöntöm a tyúkra. Hozzáadok két evőkanál cukrot, kicsit összekeverem, majd belerakom a töltött paprikákat. Hagyom főni. Mikor elég puha, a deci olajból és a lisztből vékony rántást készítek, berántom vele az ételt, majd vajas, főtt burgonyával tálalom.


Tippünk: Tölts fel te is receptet!

Rumos-kávés

Hozzávalók:
4 tojás
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
25 dkg cukor
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 üveg kimagozott meggy
1 kanál kakaópor
1 adag lefőzött kávé
egy kevés sütőrum
1 csomag mandula
1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

Egy keverőtálban a vajat a cukorral simára keverem. Hozzáadom a négy tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a darált diót, a kávét és a rumot. Az egészet jól kikeverem. Ha túl kemény a tészta, kávéval és rummal lazítom. A négy tojásfehérjét kemény habbá verem, óvatosan belekeverem a tésztába. Az így kapott masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, majd rárakom a kimagozott meggyeket szép sorban. Az egészet megszórom mandulával és 180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Megvárom, amíg kihűl, ezután a tortabevonót kevés vajjal felolvasztom, és az így kapott csokimázat az elkészült sütemény felére rákenem. A fele mandulás marad, hiszen szervírozásnál így mutat jól.


Tippünk: Tölts fel te is receptet!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.