Almás rétes

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 csomag réteslap
• 1,20 kg savanykás rétesalma
• őrölt fahéj
• 10 dkg kristálycukor
• vaníliás cukor
• 10 dkg margarin

Elkészítése:

A megtisztított, lereszelt almát a margarin felén megpároljuk.

Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Az ismert módon réteslapba töltjük és megsütjük.

Porcukorral meghintve forrón tálaljuk, igény szerint kínálhatunk csökkentett zsírtartalmú (light) tejszínhabot is mellé.




Bódi Margó receptjei: Karfiolos csirkeleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110224-bodi-margo-receptjei-karfiolos-csirkeleves.html Bódi Margó receptjei: Töltött fasírt zöldséges rizzselhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110218-bodi-margo-receptjei-toltottt-fasirt-zoldseges-tojasos-rizzsel.html Bódi Margó receptje: Töltött paprikahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110211-bodi-margo-receptje-toltott-paprika.html Bódi Margó receptjei: rakott krumplihttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110204-bodi-margo-receptjei-rakott-krumpli.html Bódi Margó receptjei: toroskáposztahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110128-bodi-margo-receptjei-toros-kaposzta-pogacsa-bodag.html