karalábé recept rétes Bódi Margó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karalábé finom, tele van vitaminokkal, és ízletes fogás készíthető belőle. Bódi Margó azt is elárulja, hogy hogyan. Az édességrajongóknak pedig almás rétest ajánlunk mellé.

Töltött karalábé

Hozzávalók 4 személyre:

• 80 dkg friss karalábé
• 30 dkg darált pulykacomb
• 3 db zsemle
• só, bors
• 5 dkg vöröshagyma
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 1 db tojás
• 3 dl 12 %-os tejföl
• 5 dkg liszt


Elkészítése:

A meghámozott karalábék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk.

A darált húsból, áztatott zsemléből a tojással, a petrezselyemzölddel és a fűszerekkel ízesített tölteléket készítünk, majd a kikapart karalábékba töltjük.

A kikapart részeket sós vízbe feltesszük főzni, a megtöltött karalábékkal együtt.

Ha megfőtt, kiemeljük a megtöltött karalábékat.

A megmaradt főzőlét tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, és jóízű főzeléket készítünk belőle.

Tálaláskor a főzelékkel leöntjük a megtöltött karalábékat, és párolt barna rizst adhatunk mellé.


Almás rétes

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 csomag réteslap
• 1,20 kg savanykás rétesalma
• őrölt fahéj
• 10 dkg kristálycukor
• vaníliás cukor
• 10 dkg margarin

Elkészítése:

A megtisztított, lereszelt almát a margarin felén megpároljuk.

Fahéjjal, cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Az ismert módon réteslapba töltjük és megsütjük.

Porcukorral meghintve forrón tálaljuk, igény szerint kínálhatunk csökkentett zsírtartalmú (light) tejszínhabot is mellé.

Tippünk: Tölts fel te is receptet!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.