Heti útravaló Müller Pétertől - 1. rész

férfi szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék. 
"Ha azt mondod, 'Olyannak szeretlek, amilyen vagy!' - nem szeretsz igazán. Ha valóban szeretnél, többnek látnál, mint amilyen vagyok."


Ha randira készülsz, kifested magad, dolgozol magadon, hogy szebbnek lássanak, és a másikon is látszik az igyekezet: jobbnak, szebbnek, kedvesebbnek, vonzóbbnak akarja mutatni magát, mint amilyen valójában.

Ez nem ugyanaz, mint amikor az eladó almákat kifényesítik a piacon. Ez a "többnek mutatom magam" ösztön arról szól, hogy több is vagyok! Ő is több, azért igyekszik, és ha nem igyekszik, nem szeret igazán, és ha jól éltek később egymással, ez így is kellene, hogy maradjon.

A szív szemével följebb nézünk a másikban - és magunkban is. A szív szemének kettős látása van. Egyrészt könyörtelenül látja, milyen vagy. Látja a hibáidat. Másrészt azt is, hogy milyennek kellene lenned! A kócos hajat félresimítja a homlokodon, és rád szól, ha valakivel tapintatlan vagy durva voltál, és örül, ha szép szemet festesz magadnak. Még azt is kedveli, ha műszempillák ékesítenek, s nem csipásan hunyorogsz rá.

Itt nemcsak arról van szó, hogy a "szív szeme" idealizál - hanem arról, hogy egy magasabb valóságot is lát. Valahol tényleg több vagy, és szebb, és jobb, és nemesebb, és szeretetreméltóbb.

Mindenkinek van egy hétköznapi arca, amely olyan, amilyen: látható. Van egy igazi arca, amely csak ritkán látható, még önmaga számára is.

Mindenki szebb, mint ahogy a tükörben riadtan megpillantja magát, mert a valódi önképe szebb, mint az, amelyik a tükörből visszanéz rá.

Ha a szív szemével nézel, ezt a valódi arcodat keresed. Magadban és másokban is. Nem azért, mert hazudni akarsz, hanem mert szebb vagy, és értékesebb, valóban.


Férfiakról, először - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20111205-ferfiakrol-eloszor-muller-peter-irasa.htmlEzért hűtlen a hegyi pocok - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20111121-ezert-hutlen-a-hegyi-pocok-muller-peter-irasa.htmlTe anyának születtél? - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20111107-te-anyanak-szulettel-muller-peter-irasa.htmlFedezd fel a benned élő Szűz Istennőt! - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20111028-fedezd-fel-a-benned-elo.htmlTe milyen életszerepet játszol? - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20111010-te-milyen-eletszerepet-jatszol-muller-peter-irasa.htmlAz igazi férfiasság titka - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110926-az-igazi-ferfiassag-titka-muller-peter-irasa.htmlA neved árulkodik rólad - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110906-neved-arulkodik-rolad-muller-peter-irasa.htmlAnyák pokla - Müller Péter írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110829-anyak-pokla.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.