Heti útravaló Müller Pétertől - 13. rész

2012.03.13. 8:45
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övé. 

"Istenem, adj egy embert, egyetlenegyet, aki szeret! Akinél nem kényszerülök önvédelemre! Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni! Akit beengedek magamba: 'Ilyen vagyok, igen, minden jóval, rosszal, minden félelmemmel, zűrömmel, gyengeségemmel együtt!' Adj egyetlen embert, aki valóban szeret!"

Heti útravalónk egy imádság. Nem szerelmet kér, hanem társat. Igazi társat.

Igazi társad csak az lehet, akitől nem félsz. Aki előtt nem kényszerülsz színjátékra. Nem is tudsz. Ha igazi társad, úgy jár benned, mint saját magában, és te is őbenne. Másokhoz hasonlóan te is sok mindent nem szeretsz magadban, de még annál is több dolog van, amiről nem is tudod, hogy benned van. Eldugtad, magad előtt is. Vagy így mondom inkább: lehazudtad. Olyan helyre dugtad, hogy te sem látsz oda. Nem is akarsz, nem is tudsz róla, de ő tud! Ő látja!

A társaddal "igazságviszonyba" kerülsz. Ez az, ami az igazi párkapcsolatban életveszélyes. Beengedni valakit magamba oda, ahová én sem megyek be szívesen: ez a jó kapcsolat alapja. Ez csak kölcsönös lehet. Ő is csak akkor lehet a társad, ha beenged önmagába. Lelkének olyan helyére, ahol nemcsak az értékeit, de minden szennyesét is őrzi, eldugva, hogy maga se lássa. Elfelejtse, és letagadja, olyan erővel, hogy meggyűlölje azt, aki szóvá teszi és megmondja neki.

Gondold el: ha szeretkezel, le kell vetkőznöd, meztelenre, és ez még nem elég. Bele kell bújnod a legtitkosabb szerveddel a másik testébe, és be kell fogadnod a tested legintimebb részébe őt. Nincs mese.

Egymásba kell bújnotok hazugság, szemérem, szégyen, önvédelem nélkül. Egymásban kell járnotok, a legérzékenyebb, legtitkosabb helyeken. Így van a lelkünkkel is.

Azért ritkák manapság a jó kapcsolatok. Félünk tőle. Vagy én - vagy te. Rendszerint mindketten félünk, és nem azért, mert a másik előtt, hanem főleg azért, mert saját magunk előtt is kiderül, mi az, amit nem óhajtunk, és nem merünk megpillantani magunkban.

A jó párkapcsolathoz bátorság kell. Nyíltság. Nyitni pedig csak az mer, aki nem fél meglátni önmagában mindazt, amit nem szeret, és nem fél kiadni másnak a "titkos kódjait." Ezt csak azzal tudod megtenni, aki szeret téged.

Vagyis tudod, hogy jót akar neked.

Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!


Tipp! Exkluzív képek az RTL Klub sztárjáról! Kattints a galériáért!

 

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!Heti útravaló Müller Pétertől - 12. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120305-heti-utravalo-muller-petertol-12-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 11. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120227-heti-utravalo-muller-petertol-11-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 10. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120220-heti-utrvalo-muller-petertol-10-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 9. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120213-heti-utravalo-muller-petertol-9-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 8. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120210-heti-utravalo-muller-petertol-8-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 7. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120130-heti-utravalo-muller-petertol-7-resz.html

 

társférfiszerelempárkapcsolat