boldogság házasság magány párkapcsolat Müller Péter egyedüllét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.


"Egyedül akkor vagy, ha nincs senkid, magányos akkor, ha a legjobb társaságban önmagaddal vagy. Ha a lelked a barátod."

Ha menekülsz a másikhoz, és nem azért ragaszkodsz hozzá, mert egyedül félsz, és rosszul érzed magad, hanem azért, mert egységben élsz önmagaddal, s éppen ezért képes vagy harmonikus kapcsolatot teremteni másokkal is.

Nem jó táncos az, aki egyedül nem tud táncolni. Aki egyedül dülöngél, botorkál, és csak akkor talál rá egyensúlyára, ha belekapaszkodik a párjába, aki tartja vagy tereli.

Fura dolgot mondok: egy jó házasság csak olyan emberek között jöhet létre, akiknek van benső középpontjuk. Van önbizalmuk, és önmagukkal jó viszonyban vannak. Akik ismerik az egyedüllét és magány közötti különbséget. Az egyik örökös hiány, sóvárgás és bizonytalanság - a másik: harmonikus, derűs és erős.

Az egyedülléttől menekülünk, mert rossz. Mert nemigen bírjuk ki magunkat. Mert örökös hiányt jelent. Sóvárgást. Rosszkedvet. Koldus érzést.

A magány önbizalmat ad. Lehunyod a szemed, s tudod, hogy nem vagy egyedül. A lelked a barátod.

Ha együtt élsz valakivel, mindig találjatok rá alkalmat, hogy magatokkal is legyetek. Amikor nem zavarjátok egymás köreit. Amikor a bensőd ügyintézése, a feltöltekezés, a lelki ráncok kisimítása folyik.
Tudom, hogy egy jó szó és egy jó beszélgetés sokat ér. Még többet egy ölelés, de a te gondodat soha nem fogja egy másik ember megoldani. Még a legnagyobb szeretettel sem! Csak te magad tudod. Más nem válthat meg. Ne is várd, senkitől. Találd meg önmagadat, a benső derűdet. Tudj beszélgetni magaddal. Érezd jól magad egyedül is.

Csak akkor találsz jó párkapcsolatra, ha nem menekülsz a boldogtalan lelkedtől. Ha derűs vagy és kinyújtod a kezed a másikért: táncoljunk együtt, vegyél részt az én erős és örömteli erőteremben.


Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!



Tipp! Ördög Nóra mindent megmutatott! Kattints a galériáért!


Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!


Heti útravaló Müller Pétertől - 23. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120525-heti-utravalo-muller-petertol-23-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 22. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120521-heti-utravalo-muller-petertol-22-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 21. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120514-heti-utravalo-muller-petertol-21-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 20. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120507-heti-utravalo-muller-petertol-20-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 19. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120427-heti-utravalo-muller-petertol-19-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 18. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120423-heti-utravalo-muller-petertol-18-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 17. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120416-heti-utravalo-muller-petertol-17-resz.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.