Ínycsiklandozó, pácolt csirkemell salátaágyon

sült pácolás sztárszerző saláta csirkemell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Most felfedjük a tökéletes húspác titkait.

Ha eddig sokat bajlódtál azzal, hogy kiszáradt a csirkesülted, most megmutatok egy finom páclevet, ami garantálja, hogy néhány perc alatt szép pirosra süljön a pecsenyéd!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

8 darab csirkemellfilé
kevés olaj a sütéshez
saláta a tálaláshoz

a páchoz:

1 evőkanál cukor
1 dl olívaolaj
1 teáskanál fehérborecet
3 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál friss rozmaring
1 teáskanál bors
1 teáskanál só

Elkészítés:

A csirkemellfiléket megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A pác hozzávalóit: a cukrot, az olívaolajat, a fehérborecetet, a Worcestershire szószt, a citromlét, a friss rozmaringot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a csirkemellfiléket, majd legalább 30 percig, vagy akár 5-6 órán át hűtőbe téve pácoljuk. Ezután serpenyőben, kevés olajon, pár perc alatt pirosra sütjük a csirkemellfilék mindkét oldalát. Salátaágyon tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Extra tippünk

Pulykamellet, karajt és szálkamentes halfilét is pácolhatunk.
Lázár Chef: Hogyan dobjuk fel a paradicsomlevest?http://www.life.hu/sztarszerzok/20131122-lazar-chef-sztarszakacs-a-paradicsomleves-elkeszitesehez-ad-tippeket-es-kulonleges-receptet.htmlVörösboros libacombok erdei gombávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131108-lazar-chef-vasarnapi-receptje-vorosboros-libacombok-erdei-gombaval.htmlTárkonyos libaraguleves Márton-naprahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131108-lazar-chef-receptje-tarkonyos-libaraguleves-martonnapra.htmlSzezámmagba forgatott krumplinudlihttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-szezammagba-forgatott-krumplinudlit-keszit.htmlCsirkeraguleves fehérborral és curry-velhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131031-lazar-chef-mai-receptje-csirkeragu-leves-feherborral-es-curryvel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.