Vendégváró szezámos csirkefalatkák

csirke sztárszerző szezámmag vendégfogadás Kovács Lázár sztárszakács gorgonzola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. 

Az adventi és az ünnepi időszakban gyakran fogadunk vendégeket, akiket meg is kell kínálnunk valamivel. Ez nem jelent mindig teljes menüsoros traktát, ezért érdemes megismerni néhány vendégváró falatot. Ilyenek a szezámmagos csirkefalatkák.

Forrás: Lázár Chef


Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemell filé
10 dkg liszt
3 egész tojás
5 dkg szezámmag
10 dkg zsemlemorzsa
1 teáskanál só
olaj a sütéshez

A gorgonzola szószhoz:

20 dkg gorgonzola sajt
5 dkg bacon
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fehér bors
3 darab keményebb körte

Elkészítés:

A csirkemellfiléket keresztirányban ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és szezámaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban kisütjük, majd leitatjuk az olajat róla és félretesszük. A gorgonzola szósz elkészítéséhez a bacont apró kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk és hozzáadjuk a gorgonzolát és a fehér borsot. Kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott körtedarabokat. Elkeverjük és forrón, szezámmagos csirkefalatkákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Extra tippünk

Ha nincsen, vagy nem szeretjük a gorgonzolát, használhatunk natúr krémsajtot is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.