a nap cikke marhahús tojás sztárszerző tatárbifsztek darált hús mustár bors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. 

Tatárbifszteket készíteni nem könnyű feladat, mert nagyon sok múlik az arányokon. Most a tökéletes elkészítés titkait leshetjük el Lázártól.

Forrás: Lázás Chef

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg marhacomb
2 darab tojás megfőtt fehérjéje
5 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
2 darab apróra vágott csemegeuborka
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál durvára tört feketebors
1 teáskanál só

A tálaláshoz:

1 darab friss, felszeletelt bagett
1 gerezd fokhagyma
szeletelt csilipaprika a díszítéshez

Elkészítés:

Ha van otthon darálónk vagy gyorsvágónk, akkor érdemes a húst egészben megvásárolni. A hús külső részét vékonyan bedörzsöljük mustárral és durvára tört feketeborssal. Ezután kiolajozott zsírpapírba tekerjük, a papír két végét lezárjuk, majd a "csomagot" egy napra hűtőbe tesszük. Az érlelés után (és a papír eltávolítását követően) átdaráljuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Az érleléssel, pácolással finomabb ízt és krémesebb húst fogunk kapni, de amennyiben nincs egy napunk az előkészületekre, vagy nincs otthon darálónk, akkor darált marhahússal is dolgozhatunk. Miután összeállt a hús, hűtőbe tesszük, és még legalább 20 percet érleljük. Tálaláskor meleg, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve, szeletelt csilipaprikával díszítve tálaljuk. A meleg pirítós azért fontos, mert a húskrémben található vaj a meleg hatására megolvad, és ez tovább emeli az étel ízét.

Elkészítési idő: 30 perc (+1 nap érlelés)

Extra tippünk:

Az apróra vágott tojásfehérjét és a szintén apró kockákra vágott csemegeuborkát azért javaslom hozzákeverni a darált húshoz, mert akkor nem kell külön a megkent falatkák tetejére vagy külön a falatkák mellé díszítésként elhelyezni, így fogyasztani is könnyebb, és finomabb is lesz a húskrémünk.

Vendégváró szezámos csirkefalatkákhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131207-lazar-chef-sztarszakacs-vendegvaro-szezamos-csirkefalatkak-receptjet-mutatja-be.htmlLázár Chef: Máglyarakás tortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131206-lazar-chef-sztarszakacs-a-maglyarakas-torta-receptjet-ismerteti.htmlLázár Chef finomított bolognai tésztája http://www.life.hu/sztarszerzok/20131130-lazar-chef-sztarszakacs-a-bolognai-teszta-receptjevel-elkeszitheted-a-tokeletes-ettermi-szinvonalu.htmlLázár Chef: Mennyei sütőtökös lasagnehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131129-lazar-chef-sztarszakacs-mennyei-sutotokos-lasagne-receptjet-ismertetjuk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.