sztárszerző likőr mascarpone sztárszakács narancslé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egy finom süteményt ajánlunk az év utolsó napjaira, vagy akár magára az óévbúcsúztató bulira. Szilveszter éjszakáján úszunk a pezsgőben és a mámorban, ezért a süteményt is megbolondítottuk némi alkohollal.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személy részére:

40 dkg mascarpone
0,5 dl narancslikőr vagy barackpálinka
6 darab nagyobb narancs
15 dkg kristálycukor
1 darab vaníliarúd
3 dl víz

Elkészítés:

A narancsok héjáról eltávolítjuk a fehér részt, a sárga részt vékony csíkokra vágjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje, hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A kristálycukrot felolvasztjuk a vízzel, majd hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belsejét, a narancsok levét és a likőrt vagy pálinkát. 5 perc elteltével hozzáadjuk az áztatott, lecsöpögtetett, csíkokra vágott narancshéjat. Addig főzzük, amíg sűrű lesz - kb. 10 perc közepes lángon -, majd langyosra hűtjük. A felpuhult narancshéjcsíkokból félreteszünk 2 evőkanálnyit, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a mascarponét. Tálalásnál az üvegkelyhek aljára helyezzük a kandírozott narancshéjak egy részét, ráöntjük a narancslikőrös krémet, majd megszórjuk még kandírozott narancshéjakkal. Hűtőben alaposan lehűtjük, hidegen kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Extra tippünk:

A legfinomabb akkor lesz a narancshéj, ha felcsíkozás után legalább 1 napig áll hideg vízben, amit pár óránként frissre cserélünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.