sztárszerző tejszín fokhagymakrémleves vöröshagyma sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A tejszínes fokhagymaleves csak pozitív tulajdonsággal rendelkezik: könnyű elkészíteni, nagyon egészséges és egy kis változatosságot hoz a téli nehéz levesek közé. Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
6 fej fokhagyma
2 dl tejszín
1 l víz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakukkfű
1 mokkáskanál bors
2 teáskanál só
pirított kenyérkockák a tálaláshoz

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, körülbelül 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Extra tippünk:

A levest úgy is elkészíthetjük, hogy a fokhagymafejeket egészben 2/3-1/3 arányban keresztben kettévágjuk, majd kevés olajjal meglocsolva és sóval megszórva, 170 fokon 25 perc alatt puhára sütjük. A sült fokhagymákat kinyomva ropogós héjukból használhatjuk a leves készítéséhez.
Ropogós malac lencseágyonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131229-lazar-chef-sztarszakacs-a-ropogos-malac-lencseagyon-receptjet-mutatja-be.htmlSzilveszteri előzetes 1. - Rumos gesztenyetortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131227-lazar-chef-sztarszakacs-a-rumos-gesztenyetorta-receptjet-mutatja-be.htmlSzilveszteri előzetes 2. - Narancslikőrös mascarponehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131227-lazar-chef-sztarszakacs-a-narancslikoros-mascarpone-receptjet-mutatja-be.htmlLázár Chef vidám hólabdájahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131213-lazar-chef-sztarszakacs-az-angyalian-tiszta-holabda-sutemenyt-kesziti-el.htmlTatárbifsztek marhacombbólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131213-lazar-chef-sztarszakacs-sokak-kedvencet-a-tatar-bifszteket-keszitette-el.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.