A Life.hu új sztárszerzője: Bálint gazda - fogadjátok szeretettel!

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu -
Bálint György sztárszerző kert Bálint gazda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu sztárszerzői között köszönti az idén 96 éves Bálint György kertészmérnököt, akit az ország leginkább Bálint gazda néven ismer. Gyuri bácsi mostantól heti rendszerességgel lát el bennünket hasznos tanácsokkal a kertszépítés, kert- és növénygondozás témakörében. Fogadjátok sok szeretettel!

Gyuri bácsi gazdálkodó hagyományokkal rendelkező családba született, apja több nyelven beszélő, vállalkozó és kísérletező szellemű középbirtokos volt. Fiatal korától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

1949-ben mezőgazdasági mérnökként diplomázott a Magyar Agrártudományi Egyetemen. 1949-1952 között a Földművelésügyi Minisztériumban dolgozott, majd onnan egy évre a Kertészeti Kutatóintézetbe került. 1969-1981 között a Kertészet és Szőlészetet, 1970-1981 között a Kertgazdaságot, 1972-1981 között a Kerti Kalendáriumot, 1984-1988 között a Kertbarát Magazint szerkesztette. A Magyar Televízió Ablak című magazinjának állandó munkatársa volt - az ország leginkább itt ismerte és szerette meg őt.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Gyuri bácsi jelenleg nyugdíjas, de igen aktív életet él: honlapjánés facebook-oldalántöbb mint 280 ezer rajongó várja nap mint nap írásait, és rendszeresen publikál a Lakás és kert című magazinban, a Családi lapban és immár a Life.hu-n is - itt csütörtökönként jelennek majd meg hasznos írásai.

Fogadjátok szeretettel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.