Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Megint járkáltam a tetőn...

Forrás: Csonka András -
blog színház Csonka András előadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n.

Szia, anyu! Ne ijedj meg, de megint járkáltam a tetőn. Nem is egyszer! Na és az a gáz, hogy este, sötétben. Sőt gyerekeket is magammal vittem a veszélyes zónába. Az már csak hab a tortán, hogy egy hölgynek ugyanúgy kedve támadt erre a kalandra.

Forrás: Csonka András

Mielőtt végképp frászt kapsz, hogy mi a fenéről beszélek, elárulom, hogy ez is színház volt csupán. Na és persze, hogy a Mary Poppins. Most játsszuk az idei tavaszi blokkot, 23 előadás, ebből 8 az enyém, mivel ugyebár hármas szereposztás van. Nem is nagyon találkozunk a váltóinkkal, mivel mindenki csak a saját előadására érkezik, éppen ezért volt kiemelkedő élmény a múlt vasárnap, amikor is a 200. előadást ünnepeltük a Madách Színházban. Két és fél év alatt ez óriási szám. Szirtes Tamás direktor úr megadta a módját. Ez egy speciális este lett, mivel mind a három Mary-Berti páros színpadra lépett, mégpedig úgy, hogy egymást váltottuk színpadon, így mindenkinek jutott feladat, elharmadolva az előadást csatlakoztunk egymás játékához, és a végén egy óriási össznépi tapsrendben együtt hajlongtunk, és persze azok is, akik aznap egyáltalán nem voltak láthatók a színpadon, de az előadás szereplői. Polyák Lillával mi kezdtük az előadást és a nagy park tánckép után adtuk át a stafétát a Mahó Andi-Szente Vajk párosnak, akik a második felvonás elején váltottak az Oroszlán Szonja-Sándor Dávid párossal. Tomboló siker a végén, és egy jó kis fogadás, ahol legalább lazíthattunk. Itt volt az összes gyerekszereplő, aki a hármas szereposztás okán feltűnik a darabban. Hihetetlen, hogy többen már kinőtték a szerepüket és helyettük érkeztek ugyanolyan tehetséges, fantasztikus gyerkőcök, akik ezerszer jobban bírják a gyűrődést, mint mi.

Forrás: Csonka András

Emlékszem, 2012 tavaszán, nyarán az egész napos próbák alatt mi már csak kapkodtunk a levegő után, ők meg jót röhögtek rajtunk ezért. Ja, és a fiuk még jól kifiguráztak számítógépes analfabétizmusom miatt, mert ugye mondanom sem kell, hogy egy mukkot sem értettem abból, amikor magyarázni próbáltak a témában nekem, és kiderült, hogy az okostelefonomról sem tudok az égvilágon semmit. Decemberig nem szökellünk a tetőn, mert a következő blokk majd akkor lesz.

Ha nincs tető, jó lesz nekem egy omnibusz is estére. Ráadásul ma. Úgyhogy beindult a zabszemeffektus, több éves szünet után imádott Peller Annámmal visszaállunk a Csókos asszony szbrett-táncoskomikus kettősébe a Budapesti Operettszínházban. Délelőtt próbáltunk és este hajrá! Drukkolj anyu! Kis ínyencfalat azért itt is lesz, mert ki mondhatja el magáról, hogy a lángoló tűzhelyen szteppel a kolleganőjével, ha nem én?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.