Csonka András: "Az otthonom a szüleim emlékét is magában hordozza"

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu -
terasz szülő növény otthon Csonka András család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszaporodtak a növények Csonka András otthonában, a zen minikert és az egyéb szobanövények mellé egy baktövispalánta is került. A színművész egy gyönyörű körpanorámás, budai, 65 négyzetméteres lakásban él, ahol az erkélyét is egyre otthonosabbá varázsolja. 

A jó idő beköszöntével ki ne vágyna egy panorámás teraszra, ahol relaxálhat vagy éppen a levegőn fogyassza el reggeli kávéját. Csonka András is szívesen ül ki körpanorámás teraszára, ahol reggelizik, szerepet tanul vagy éppen olvas. Nem olyan rég még a kopár erkély fogadta, ám szép lassan elkezdte növényekkel benépesíteni. Bandi féltő gonddal ápolja a kis zen kertet, legújabb szerzeménye egy baktövispalánta. A színművész fél éve részt vett a T-kód kutatócsoport tesztjén, ahol a mongol csodanövényt, a baktövist kapszula formában tesztelte. Magyarországon egyelőre nehezen beszerezhető és gondozható a baktövispalánta, de András ezzel is megpróbálkozik kis budai oázisában.

Forrás: Csonka András

Korábban András nem tartott növényeket, de tíz éve vásárolt lakásában teljesen új szemléletre váltott, a nyaralásról hazahozott szuvenírek a fiókokba kerültek, a helyükre növényeket tett.

Ám csak a nyaralásokra emlékeztető tárgyak kerültek el a kíváncsi szemek elől, András otthona minden szegletében a színművész édesanyjának az emlékét őrzi.

Minden, ami fontos, itt történt velem. Szüleimmel az I. kerületben éltünk, itt jártam általános iskolába és gimnáziumban is. Ha kinézek az ablakon, rálátok arra a játszótérre, ahová gyakran vittek édesanyámék, és sokat sétáltunk a Várban is. Soha nem költözöm el innen, ez a világ legszebb helye. A lakásommal szemben van a Budavári Palota, rálátok a Mátyás-templomra. A szüleim sajnos már nem élnek, harmincéves elmúltam, amikor különköltöztem édesanyámtól, az ő segítségével vettem meg a lakásomat, az otthonom a szüleim emlékét is magában hordozza!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.