Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Veszettül hiányzol, anyu!

Forrás: Csonka András -
karácsony blog Csonka András emlék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András blogja a Life.hu-n.

Szia, anyu! Nem, nem téli álmomat aludtam, és nem azért kések a levéllel, mert beleragadtam a karácsonyi süteménytengerbe. Bár majdnem.

Ismered Dodit, nincs kegyelem, a konyhájában, ami egyébként tényleg egy boszorkánykonyha, olyasmit kever-kavar, amitől nem szabadulsz. Bár idén nem tudtam teljesen ellazultan, a refluxomra magasról téve a karácsonyra koncentrálni, mivel 23-án este még Szőke ciklont játszottam, másnap reggel lementem Szegedre Dodiékhoz, egész napos traccs, este vacsora, de másnap reggel már vissza Pestre, mert délután és este Tíz kicsi négert játszottunk a Játékszínben. Liam miatt most délután 5-kor jött a Jézuska, mert mire a kajaakció is befejeződik, ő már nyűgös. Jó, hogy van egy kis krapek, akin még látni az önfeledt rácsodálkozást, a csillagszóró örömét, ilyenkor azért eszembe jutnak a régi ünnepek, amikor még minden más volt, amikor még éltél, és te voltál az egész este motorja, ahogy a családé is.

Forrás: Csonka András

Természetesen a menü érintetlen, a hagyományokat ápoljuk.

Előételként húsos illetve gombás hortobágyi palacsinta, aztán pecsenye karaj, illetve baconba göngyölt, aszalt szilvával töltött pulyka, mellé burgonyapüré és krokett, azután pedig a süteménycunami, többféle bejgli, zserbó, mákosgubatorta vaníliasodóval, és nutellás sajttorta. Képtelenség volt nem megkóstolni mindent.

Forrás: Csonka András

Mi felnőttek már nem csinálunk nagy gondot az ajándékozásból, előre megtárgyaltuk, ki minek örülne. Na meg mi a túrót vegyek a két unokaöcsémnek, akik Londonban élnek? Ami praktikus, és haza is tudják vinni? Mondjuk, ők most megleptek engem, egy bluetooth-os micsodával, aminek segítségével a hangfalaimra tudom feltenni a zenéket a telefonomról és a számítógépről.

Ja és az új őrület jegyében kaptam egy “ízléses” karácsonyi pulcsit, amit még nem mertem utcára felvenni azóta.

Forrás: Csonka András

A legjobban minden évben a Krisztián által készített naptárt várom. Ez is százszor modernebb kiszerelés, mint amiket itthon látni, de a lényeg az, hogy ezek minden hónapra lebontva sok-sok családi képből vannak összeállítva. A hálószobám falán évek óta fő helyen vannak az aktuális naptárak. Liam kocsiimádatát idén megtörtem, mert az új mániája a puzzle, sikerült is olyat vennem, amit könnyedén haza tudnak vinni repülővel is. Este, bármilyen hihetetlen, belenéztünk az unásig ismert karácsonyi filmekbe is, ez valahogy kell az ember lelkének. Aztán másnap reggel spuri vissza Pestre. Ennyit a karácsonyi áhitatról.

Igen, belépve a lakásba, ahol csak egy kis adventi koszorú emlékeztet az ünnepekre, felerősödik bennem a hiány, a soha nem múló rossz érzés, hogy én már csak leveleket tudok írni neked, ahelyett hogy ilyenkor elmennénk együtt a Fórumba, és megvennénk az idei grillázsmalacot, amivel szilveszter estére díszítettük fel mindig a szobátokat.

Vigyázz magadra! Sok puszi!

Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Na, mi az, aminek soha nem tudok ellenállni?http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20151221-csonka-andras-desszertimadatarol-palacsinta-szereteterol-mesel.htmlEz Csonka András blogja a Life.hu-n. Csonka AndrásOrigoCsonka András: Anyu, ugye hallasz? Vén fejjel zokniban ugrálokhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20151211-csonka-andras-hetfoi-blogjaban-gyerekekrol-legvarakrol-mokarol-pizzarol-shrek-musicalrol-mesel.htmlEz Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n. Csonka András--Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Együtt zuhanyoztam Tóth Gabivalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20151013-csonka-andras-heti-blogbejegyzeseben-a-sztarban-sztar-adasarol-meselt-amikor-is-levy-t-alakitotta.htmlEz Csonka András blogja a Life.hu-n. Csonka András--Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Szamárnak tartanak!http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150918-csonka-andras-hetfoi-blogjaban-arrol-beszel-hogy-o-jatszhatja-el-a-shrek-cimu-mesefilm-hires.htmlEz Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n. Csonka András--Csonka Andrást üldözőbe vették - Vicces fotóhttp://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150710-csonka-andrast-uldozobe-vette-udvaros-dorottya-vicces-foto.htmlCsonka András vicces szelfit posztolt közösségi oldalára. Csonka AndrásOrigoCsonka András: Anyu, ugye hallasz? Kiderült, kié a nagyobb: Hajdú Steve győzött!http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150626-csonka-andras-hetfoi-blogjaban-a-fagylaltok-szereteterol-ir.htmlEz Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n.Csonka AndrásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.