Csonka András: Anyu, ugye hallasz? A Neoton átível generációkon, és garantálja a buliéletérzést

Forrás: Csonka András -
zene blog Ábel Anita Csonka András koncert Neoton Familia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n.

Szia, anyu! Buli van! Vagyis buli volt!

Ez most majdnem olyan volt, mint amikor 1979 nyarán ott nyüzsögtem a zánkai úttörőtábor gyepén, hogy meghallgassam egy akkor számomra még nem túl ismert zenekar, a Neoton Família koncertjét, amiről aztán kiderült, hogy a magyar diszkókorszak nyitánya volt...

Na és a közönség is! Ábel Anitával már a koncert kihirdetésekor tudtuk, hogy ott kell lennünk, ezzel hagyományt ápolunk, együtt voltunk pár éve a Népstadionban is, ahol még az eredeti felállásban ünnepelt a Neoton. Balázsy Panna és Szücs Edit barátnőnk is csatlakozott kis bandánkhoz. Kénytelenek voltunk átfejlődni igazi csápolós, táncolós rajongóvá, mivel a bejáratnál eszméltünk rá, hogy valójában a küzdőtérre szólnak a jegyeink. Mondjuk én évek óta oldalszektorban szoktam ülni, ott is lehet őrjöngeni, ha úgy adódik, de azért mégiscsak ülök alapjában véve...

Forrás: Csonka András

Nem állítom, hogy könnyen bejutottunk

Úgy tűnt, mintha egy akadályversenyen lennénk, legalább négyszer vezényeltek másik ajtóhoz a jegyszedők. Amikor végre a tömegben odajutottunk volna a bejárathoz, mehettünk odébb, mivel a különböző jegyirodákban vásárolt jegyeket különböző bejáratoknál fogadták el.

Ez megalapozta a vérnyomásomat, és igyekeztem felidézni hasonló szituációt nyugat-európai koncertélményeimből, de valahogy nem sikerült. Ez megint olyan spéci, magyar megoldás.

Forrás: Csonka András

Na de ott tömörültünk végül a küzdőtéren, és beindult a buli. Egyre-másra jöttek a slágerek, és mi tiniként ugrándoztunk . Na jó, volt egy-két olyan dal is, pontosabban hat, amit én soha életemben nem hallottam, és láthatóan a közönség nagy része sem tudott emlékeket felidézni ezekről, de azt már megszokhattuk, hogy a népszerű bandák néha már a saját slágereiket is unják kicsit, és igyekeznek a személyes kedvenceiket a műsorba illeszteni. Ennyit engedjünk meg nekik! Az utolsó fél óra aztán tényleg önfeledt hancúrozás volt nekünk is. A mai világban egy totál telt házas koncertet összehozni óriási teljesítmény, ami keveseknek sikerül.

A Neoton átível generációkon, és garantálja a buliéletérzést.

Táncos lábakkal igyekeztünk a közeli parkolóházban hagyott kocsimhoz.

Igazi keretbe foglalódott az esténk, mert a vérnyomásom újra nem várt magaslatokba szökkent, amikor már 40 perce ücsörögtem a kocsimban centimétereket haladva a több száz kocsi által termelt benzingőzben, mivel ezernyi kocsira egyetlenegy kijárat állt a rendelkezésre. Bravó! Csak így tovább! A koncertet ez sem tudta elrontani!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.