A gyerekem bevallotta, hogy meleg! - pasiszemmel

anyaság Franco Marco párkapcsolat meleg pár szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyának lenni nem könnyű, ahogy melegnek sem. Főleg akkor, ha ez utóbbit szeretnénk közölni a felmenőinkkel is, akik nincsenek hozzászokva ilyesmihez. Nagylevegő, mondd el nekik, de vigyázat, mert a szülőnek fájni fog - ez természetes. Édesanya hölgyolvasónknak Franco Marco adott tanácsot.

Tipp! Elképesztő átalakulás, nézd meg VV Zsófi új arcát képgalériánkban! Katt ide!


"Kínos és fájdalmas problémával fordulok hozzád. 49 éves nő vagyok, boldog házasságban élek, két fiam van. Nagyon szeretjük egymást a férjemmel. A fiúk közül Ákos, a nagyobbik most kezdte az egyetemet, a kisebbik még csak középiskolás. Szépen élünk, nagyon összetartó a családunk, a gyerekekkel is kifejezetten kiegyensúlyozott a viszonyunk. Jól tanulnak, nem buliznak, a dolgaikat nagyrészt megbeszélik velünk.



Thinkstock
Thinkstock




Egyetlen bánatom volt az utóbbi időben, hogy Ákos fiam annyira magányosnak tűnt. Volt néhány párkapcsolata, de egyik lánnyal sem tartott sokáig a viszonya. Azt mondta, hogy ő az igazit keresi, s az eddigi lányok egyáltalán nem voltak azok. Pedig Ákos kifejezetten jóképű, okos fiú, mindig sok hölgy forgott körülötte. Néhány napja azonban teljesen összeomlottam. Ákos leült hozzám a konyhában és bevallotta, hogy homoszexuális. Évek óta tudta. Kiderült, hogy a lányok soha nem érdekelték, pár hónapja stabil fiúkapcsolata van. Ledöbbentem, mert a mi családunkban ilyen soha nem fordult elő korábban. Nagyon sírtam, ő pedig ölelgetett, hogy semmi baj, ettől még nem változik meg semmi, de el kell fogadnom: ő meleg. Nagyon nehéz napokon vagyok túl. Nem tudom, mit csináljak. Egyrészt szégyellem a dolgot, másrészt nagyon szeretem a fiam. Mi legyen most, Marco? Segíts!

Éva"


Thinkstock
Thinkstock

Kedves Éva!

Ákos nemcsak jóképű és okos, hanem bátor is. Minden erejét össze kellett szednie, hogy azon az estén kiüljön hozzád a konyhai kisszékre. És nem azért, hogy csöndben eszegesse a főztödet, hanem hogy végre belekiabálhassa a világba, amit mások pironkodva, szemlesütve még saját maguknak sem mernek bevallani. Hogy meleg. Nem tartva attól, hogy azonnal taslit kap arcára, lelkére, hogy bélyeget süt rá a világ, mert vállalja, másságát. Vállalja, hogy másképp akarja, másképp csinálja, másképp szereti. Mondjuk forrón. És őszintén. Derék legény a te fiad, kedves Éva. Csűrhette, csavarhatta volna a dolgot még sokáig. Mondhatott volna szépet, jót, kedveset neked szerelmekről, akik talán sose voltak, megható női arcokról, melyek soha nem vidították szívét, de ő nem tette. Inkább megosztotta veled a lényeget. Kimondta, kiszenvedte, még ha fájt is, hogy bocs, anya, de nem a lányokra bukom.

Thinkstock
Thinkstock



Egyáltalán nem. Nem erőltette a mindenkinek jót. A magáét akarta. A saját javát. Hogy ne összetört szívek és megsebzett lelkek maradjanak utána. Úgy döntött, se neked, se másoknak, se önmagának nem hazudik tovább. Becsüld őt ezért. Sőt, mi több: szeresd továbbra is. Nagyon. Leginkább azért, mert a gyereked, és az is marad, akkor is, ha le kell mondanod unokákról, szeszélyes menyjelöltekről, kereknek tűnő családi idillről. Ami kívülről pofás ugyan, de ritkán őszinte. Szerencsés vagy. Pontosan tudod, mire számíthatsz már. Fogadd el őt - így. És akit maga mellé választ, azt is. Mert ő ezt szeretné, és mert így van kódolva. Ő a te fiad. Ha összesúgnak a hátad mögött, akkor is. Ha gúnyolnak, sajnálnak, félszegen pislognak rád, akkor is. Emeld fel a fejed. Nézz a szemükbe és mosolyogj. Ahogy a fiad is tette aznap este, ott a konyhában. Méltósággal és büszkén. Életre ébredve.

Üdv.
Marco


Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, illetve több extra információt szeretnél kapni Marcótól, akkor iratkozz fel a Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre itt a Life.hu oldalán válaszol! Barátkozz Marcóval a Facebookon és az Iwiwen is!

Lájkolj minket a Facebookon és nyerj Volt vagy Balaton Sound jegyet!



Lefeküdtem a saját testvéremmel - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110615-franco-marco-lefekudtem-a-sajat-testveremmel-pasiszemmel.htmlA gúnár, aki begerjedt a libára - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110608-franco-marco-a-gunar-aki-begerjedt-a-libara-pasiszemmel.htmlSzex, habzsidőzsi, mi kell még? - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110601-franco-marco-szex-habzsidozsi-mi-kell-meg-pasiszemmel.htmlKik akadtak el Pataki Erzsiben? - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110518-franco-marco-kik-akadtak-el-pataki-erzsiben-pasiszemmel.htmlGörbe férfiasság nem menő - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110512-franco-marco-gorbe-ferfiassag-nem-meno-pasiszemmel.htmlSegítség! Zaklat az apósom! - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110504-franco-marco-belem-nyult-az-aposom-pasiszemmel.htmlKi izgatja fel Hófehérkét? - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110427-ki-izgatja-fel-hoferheket-pasiszemmel.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.