Reggeli szájszag nem menő - pasiszemmel

reggel szájszag Franco Marco sztárszerzők párkapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bal lábbal vagy jobb lábbal, dzsemmel vagy anélkül, még a büdös száj se akadály. Csak egy kicsit. Ahány ember, annyiféle reggeli ébredés, mindenesetre nem árt megfigyelni, ki, hogy csinálja, mert lehet tanulni egymástól. Most épp Franco Marco osztja meg veled, hogy ő mit gondol a nyújtózkodás utáni vircsaftról, mosolygós, szép vasárnap reggelt kívánva - neked.  

1. A vasárnap reggel a szombat éjjelt követő kocsonyás szubsztancia. Általában. Ha nem, az furcsa. Mondjuk csomó fura esemény történik manapság, de ez nem számít, mondhatni lényegtelen. A lényeg csupán az, hogy legyen reggel. Lehetőleg korán. Főleg az arany miatt.

2. A vasárnap reggel arra való, hogy felkeljen az ember. Egyébként elég elavult, mondhatni felesleges időorientált képződmény. A felkelés viszont tök jól áll neki. Nem csak neki áll tök jól. Reggel.

3. A vasárnap reggel fontos attribútuma a nyújtózkodás. Ily esetekben az ébredező - ideális esetben ágyban, párnák közt - groteszk mozdulatsort végez, kb. 30 másodpercig, végtagjai kontrollálatlan, ellenirányú tologatásával. Olyan, mintha háton úszna a lepedőn. Közben nyögésszerű, sokszor artikulátlannak tűnő, vonyító kutyahangokat bocsájt ki toroktájékról. A nyújtózkodás fontos és biológiailag adekvát jelenség, nem szabad tőle megijedni, kivitelezője általában élvezi, ahogy bénán rángatózik a lepedőn. Ellenjavallt rövid takaró esetén. Ilyen esetekben inkább szarjuk le az élettani előnyöket. Ha viszont a takaród ér, akkor nyújtózkodj tovább nyugodtan.

4. A vasárnap reggel másik fontos tényezője a szagos ajak. Másképp: a büdös száj. Szintén van biológiai alapja, de ez mindegy. Hétköznap is megfigyelhető jelenség. A páladt száj szagolgatása a közelállóknak komoly fiziológiai problémákat okozhat, ezért a bűz kiűzése szükséges reggeli aktivitás. Ennek több metódusa ismert. Legnépszerűbb, hatékonynak mondható módszer a fogmosás. Egyszerűsített formája a fogkrém direkt fogyasztása. Ezzel rengeteg időt lehet megspórolni a reggeli rohanásban. Főleg hétfőn. Hasonlóan előnyös a szájvizezés. Fontos tudni, hogy a szájvíz lenyelése mentolos hasmenést okozhat. Légtérfrissítési szempontokat is figyelembe véve mindez ugyanakkor kifejezetten előnyös lehet a toaletten.

5. A reggel üdvözlő formulája a "Jó reggelt!" Lazábban: "Csá, helló, szia." Hétköznaponként gyakori a "Nem bírok felkelni, vazze, megőrülök ettől a rohadt hajnali keléstől" formula is!

6. A reggel különös ismertetőjele a kómaszerű állapot. Az este még virgonc, élénk, ereje teljében mutatkozó célszemély reggelre teljesen apatikussá, letörtté, kimerültté piheni magát. Amennyiben sokat alszik felkelés előtt, akkor is. Alaptézis: a reggelhez nem lehet eleget aludni. Akkor sem, ha igen.

7. A reggel elengedhetetlen tárgyi megnyilvánulása a vekker. Lényege, hogy fel kell húzni. Ha felhúzod, felhúz téged is. Erre találták ki. A vekkert később le kell nyomni. Kicsit olyan, mint egy fekvőtámasz. A modern változatát - a mobilos vekkert - nem lehet lenyomni, viszont
van rajta szundi üzemmód. Létezik persze olyan vekker is, melyet nagyon nehéz csak úgy "lenyomogatni". Ébresztéskor ugyanis szétrobban egy, az óra alapszerkezetéhez épített puzzle és az óra csak akkor hagyja abba a csengést, ha az ébredező újra összerakja a darabokat. Egy másik verziónál kereket erősítenek az órához, melyen ébresztéskor - visítva, csengve-bongva - simán elgurul, s addig csörög, míg használója elő nem bányássza. Mondjuk az ágy alól. Na, ilyen vekkereket semmiképp ne használjunk, mert akkor elkerülhetetlen az azonnali ébredés, ami nem támogatott élettani folyamat. Az el- illetve túlalvás ugyanis a hétköznap reggelt alapvetően meghatározó idegtépő készülődés alapja, melyet semmiképpen nem szabad kihagyni a reggelt életrendszerűen alkalmazóknak.

8. A reggel érdekes hozzátartozója a reggeli torna. Erről ennyit.

9. A reggel fő eseménye a reggeli. Egyfajta étkezési aktus, hasonlít az ebédhez, csak előbb tartják. Lehet tojást, kiflit, vajat, dzsemet és müzlit reggelizni. Mást is lehet, de minek. Hozzávaló folyadékként alkalmazzunk teát, narancslevet és kávét. Ha egyik sincs, lehet vizet is inni reggel, csak az elég primitív megoldás. Egyáltalán nem illik a klasszikus polgári reggelihez. Olyan semmilyen. A korai étkezés adekvát katalizátora a "Jó étvágyat kívánok!" felszólítás. Szexuális verziója a "Jó étvágyat kívánlak!" Válasz erre mindig a "Viszont kívánlak"! című formula legyen. A reggelit szabály szerint terített asztal mellett fogyasztják a családtagok, békés diskurzusban megbeszélve a nap hátralévő eseményeit. Vasárnap. Hétköznap viszont iszonyatos rohanás közben kapnak fel asztalon félig megszáradt zsömléket, kenetlenül, lekvár nélkül, s isszák hozzá a félig kihűlt feketét. A gyerekek iskolatáskával a hátukon, kabátban izzadva teszik ugyanezt, különbség, hogy ők hideg kakaóval öblítenek. Még valami. Reggelizni úgy kell, mint egy király. Csak nem kell hozzá se korona, se jogar, se palást.

10. A reggel lehet tehát hétköznapi és hétvégi. A hétvégin többet lehet aludni. Elméletileg. Valójában nem, mert bár a gyerekek hétköznap egyáltalán nem akarnak és tudnak felkelni hajnali 7-kor, hétvégén tökéletesen megy nekik, vekker nélkül is. A jobb fejek ilyenkor csendben a tévéhez lopóznak, és idióta meséket bámulnak addig, míg szüleik magukhoz nem térnek. A kellemetlenebb típusú gyerek ébredés után azonnal szüleihez bújik, és kedvesen ébresztgetni kezdi őket, hogy játszanak már hajnalban "Gazdálkodj okosan"-t, mert egyedül nem tud és egyébként is éhes. Az ilyen gyerek felnőttkorában költő lesz vagy adóellenőr. Csak szólok.

11. A reggel a nap kapuja. Ahogy belépsz rajta, úgy telik a napod. Sok múlik hát a reggelen. Azon viszont nem múlik semmi, hogy melyik lábbal kelsz ki az ágyból. Jobbos kikeléssel ugyanúgy lehet rossz kedved, mintha ballal teszed. Ebből is látszik, hogy a reggel politikailag korrekt. Minden ezzel ellentétes híresztelés csupán a képzelet szüleménye. Legyen hát szép a napotok, ha van reggele.

Üdv,

Marco

Iratkozz fel Marco Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre a Life.hu oldalán válaszol! Csatlakozz Marcóhoz a Facebookon és az Iwiw-en is!


A poéta buszozik és perverz - pasiszemmel (18+)http://www.life.hu/sztarszerzok/20120704-a-poeta-buszozik-es-perverz-pasiszemmel-18.html"Ne, a szádba ne vedd!" - pasiszemmel (18+)http://www.life.hu/sztarszerzok/20120627-franco-marco-ne-a-szadba-ne-vedd-pasiszemmel-18.html"Aki szelet vet, vihart arat" - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120614-aki-szelet-vet-vihart-arat-pasiszemmel.htmlMese a popsiról és a kis ciciről - pasiszemmel (18+)http://www.life.hu/sztarszerzok/20120607-franco-marco-mese-a-popsirol-es-a-kis-cicirol-.htmlSzerelem pékné módra - pasiszemmelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120531-franco-marco-szerelem-pekne-modra-pasiszemmel.html"Nem hiszem, hogy velem elbírnál" - pasiszemmel (18+)http://www.life.hu/sztarszerzok/20120523-franco-marco-nem-hiszem-hogy-velem-elbirnal-pasiszemmel-18.htmlAz élvhajhász, a sete-suta és az egyéjszakás - pasiszemmel (18+)http://www.life.hu/sztarszerzok/20120516-franco-marco-az-elvhajhasz-a-setesuta-es-az-egyejszakas-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.