Franco Marco sztárszerzők párkapcsolat válás férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nő sokszor annyi mindent bevállal, ha szereti a pasit, hogy utána csak kapkodja a fejét, ha nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy azt ő várta. Nem érti például, hogy a férfi - akiért kész volt feladni mindent - mit keres még mindig az exfeleség családjának körében. Hölgyolvasónk bizonytalan helyzetén Franco Marco próbált segíteni.

"Kedves Franco Marco!

Az én problémám maga a Kedvesem.

Férjes asszony vagyok, két gyermekem van. Nem olyan régen szerelmi viszonyba keveredtem egy elvált férfival, akinek van egy gyereke. Ő egy értelmes, egyetemet végzett, tanult ember, bár a diplomájával együtt eszet nem osztott neki az élet.

Az utóbbi időben odáig merészkedtünk, hogy a közös jövőnket tervezgettük együtt. Kész voltam feladni érte a jelenemet és a múltamat, elválni ágytól-asztaltól. Biztos egzisztenciánk van, rendezett anyagi körülmények között élünk mindketten, a szerelmen kívül nem is lenne másra szükségünk...

Azonban porszem került a gépezetbe. Az imádott Férfi az exfeleségével, annak a rokonaival (anyósék, sógorék és a nő első házasságából származó gyerek) igen szoros kapcsolatot ápol a mai napig. A kedvesem több mint 3 éve elvált, de máig őket tartja a családjának.

Az exneje például rendre lehúzza anyagilag.

Családi összejövetelekre jár, mert meghívják. Reggelente az anyósáéknál kávézik, és 'élvezi' a velük töltött időt. Másra (vagyis rám) nincs ideje, mindig szalad. Velük osztja meg minden baját - ez fordítva is igaz -, no meg a pénztárcáját is, amit a népes família rendre kiürít.

Azonban engem szeret, imád - mondja ő, hallgatom én.

Véleményem szerint ez a családi kusza kötelék a biztonsági játék része. Talán még nem szakadt el teljesen az exétől, talán csak fél önmagát adni egy új kapcsolathoz. Mire kellenek ezek a múltbéli emberek?

A nők jöttek-mentek az életében, soha egyetlen kapcsolata sem volt tartós. Ezt a fura családi felállást senki sem tolerálta, még időben elhúzták a csíkot, amíg lehetett - no meg a pénzt róla, de nem az aprót.

Közben ez a Férfi mit sem lát az egészből. A 'családja' elviseli, mert egy barom, és mert ő osztja - no nem az észt - a pénzt. Cserébe viszont megkapja az önzetlen 'szeretetet' - legalábbis szerinte. Csak szerintem nem.

Mikor válaszút elé állítottam, hogy döntsön, vagy én vagy a 'régi családja', szemrebbenés nélkül őket választotta.

Nem érti, mi a bajom, miért szakítok vele - sarkítok, nagyítok. Nincs is baj.

Kockáztattam miatta a jelenemet, a múltamat, és vele képzeltem el a jövőmet. Ő pedig nem adja az átkozott famíliát senkiért és semmiért. Magányos farkas. Az volt, az is marad. Örökre. Mindig csak az utolsó helyen kullognék a sorban.

Kell ez nekem?

Nem.

De szeretem.

Várom válszod,

Laura"

Kedves Laura!

Kell ez neked?

Nem.

Soha véget nem érő nyögökés végére tettél pontot.

Széteső férfiasságot dobsz hanyagul hátad mögé.

Jellemtelen hazugságoktól menekülsz legott.

Pofátlan pitizéstől szabadultál. Végleg.

Lehettél volna félig szerelem, alig családanya, majdnem boldogság. A Férfi mellett, akit szeretni vélsz.

De nem lettél.

Szorongás, bizonytalanság, rágódás kísért volna, ha maradsz.

Kell ez neked?

Nem.

Még akkor sem, ha majdnem igazi a szerelem.

Majdnem.

De nem.

Ez nem.


Üdv.
Marco



Iratkozz fel Marco Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre a Life.hu oldalán válaszol! Csatlakozz Marcóhoz a Facebookon és az Iwiw-en is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.