A legklasszabb pasik versengtek ma Budapesten

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo -
Budapest Ironman verseny triatlon férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berlin és Koppenhága után Budapest a harmadik olyan európai város, ahol megrendezik az Ironman Budapest 70.3 elnevezésű versenyt. Hazánk ezzel felkerült a triatlon világtérképére.

Ötvenhét országból csaknem kétezer versenyző indult a világkupán - írta meg az Origo. Azt is megírtuk, hogy a bahreini szultán fia is elindult a megmérettetésen.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A verseny központja a Kopaszi-gát volt. Az úszást a Lágymányosi-öbölben rendezték, a kerékpározás útvonala az alsó rakparton vezetett, de érintette a Lánchidat és a budai várat is, a futást a Kopaszi-gát és a Műegyetem rakpart között teljesítették a versenyzők. A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet (innen ered az elnevezés) kellett egyhuzamban teljesíteniük.

Kollégánk, Katz Dávid a helyszínen forgatott, és a főpolgármester mellett a bahreini herceget is kameravégre kapta - így a videóból azt is megtudhatjuk, lesz-e magyar felesége a reménybeli uralkodónak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.