Nyáron az emberek nagy része a szabadba vágyik – sokan a szexuális vágyaikat is kültéren kívánják kielégíteni. Egy korábbi, az olvasóim között elvégzett felmérésem alapján legalábbis a szabadtéren átélt légyottok kerültek a vágylista első helyére. Mielőtt azonban bárki belevágna, érdemes öt dolgot szem előtt tartva felkészülni a nyári kalandokra, hiszen ez sem úgy megy, mint a filmeken...

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy a szabadtéri szex illegális. Pénzbírság és letöltendő is járhat érte, bár utóbbira szerencsére még nem igazán volt példa itthon. Külföldi szabadtéri rosszalkodásnál viszont az adott ország törvényei szerint járnak el, és gyakran bizony súlyos árat fizettetnek a tetten értekkel. Ám ebben a témában nem is elsősorban a törvénynek kellene szabályoznia bennünket, fontosabb, hogy a saját szórakozásunkkal ne sokkoljunk másokat. Főleg ne hagyjuk, hogy gyerekek láthassanak meg! A saját megítélésem szerint azzal nincs gond, ha valaki a szobája négy falát megunva változatosabb helyszínre kívánkozik, a közönségre vágyó párokról viszont érdemes lesz egy külön bejegyzésben foglalkoznom... 

Fontos, hogy a saját szórakozásunkkal ne sokkoljunk másokatForrás: Shutterstock

Az ötös listát a Szigor regénysorozatom második kötetének, A pillangók ébredésének néhány jelenetét segítségül hívva alakítottam ki. A történetben a két főszereplő Rodoszon vakációzik, és számtalan fülledt szituációba keverednek.

1. Ruházat

A praktikum mindenekfelett! Érdemes olyan ruhát választani, ami megelőzi a lebukásveszélyt – magyarán vagy eltakar, vagy gyorsan alapállapotra rendezhető. A hölgyeknek ajánlott szoknya vagy lenge ruha – bátrabbaknak fehérnemű nélkül –, a férfiaknak pedig slicces nadrág. A regényben Liza és Igor az egyik rodoszi településen sétálgat, amikor megkívánják egymást. Befordulnak egy kapualjba, Lizán nincsen bugyi, már majdnem beteljesül a dolog, amikor... Nem lövöm le a poént, olvassátok el! 

2. Helyszín

Olyan helyet keressetek, amiben bár benne van a lebukás veszélye, mégis biztonságosnak tűnik. Fiatalabb koromban én a Budai Várnegyed egyik mellékösvényét részesítettem előnyben, de akár autóval is félre lehet állni egy-egy lehajtónál. A regényben a két főszereplő egy olyan szállodaszobában vakációzik, aminek az erkélye konkrétan egy medence. A szomszédok bármikor megláthatják őket, ami fokozza az izgalmukat.

Akár autóval is félre lehet állni egy-egy lehajtónál egy légyottraForrás: Shutterstock

3. Ne csapj zajt

Míg otthon 100%-ig megélhető az együttlét, szabadtéren tanácsosabb halkabbra venni magunkat, különben gyorsan felhívjuk a környéken járók figyelmét. Legyen a kettőtök közötti pikáns kihívás a csendesség, vagy fojtsátok egymásba csókkal a hangot!

4. Készülj rá

A spontaneitásnak megvan a maga szépsége, de ahogy a bevezetőben írtam, a szabadtéri szex nem megy olyan gördülékenyen, mint a filmeken. A helyszín sosem ideális, ráadásul koszos, és még rovarok is vannak... Ezek külön-külön is vágyölőek lehetnek, szóval érdemes felkészülni rájuk. Nem árt, ha van nálatok pokróc, esetleg nedves törlőkendő, ital és nyilván óvszer. És persze az sem árt, ha már ismeritek a kiválasztott környéket.

A spontaneitásnak megvan a maga varázsa, de nem árt egy kis rákészülés, ha a szabadban akartok hancúrozniForrás: Shutterstock

5. Ne feledd a védekezést

A spontán hevületben hajlamosak vagyunk elfeledkezni a védekezésről, ami könnyen nem várt eredménnyel járhat. A hév a második Szigor-regényben Lizát és Igort is elragadta, ezért a harmadik kötetben bőven van ok az „aggodalomra”. Szóval nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a védekezés.

Ha pedig ezen a nyáron nem érnek forró kültéri kalandok, vegyél a kezedbe a napozáshoz egy izgalmas könyvet – akár tőlem. Valamennyire kárpótolni fog!