Ínycsiklandozó, pácolt csirkemell salátaágyon

sült pácolás sztárszerző saláta csirkemell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Most felfedjük a tökéletes húspác titkait.

Ha eddig sokat bajlódtál azzal, hogy kiszáradt a csirkesülted, most megmutatok egy finom páclevet, ami garantálja, hogy néhány perc alatt szép pirosra süljön a pecsenyéd!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

8 darab csirkemellfilé
kevés olaj a sütéshez
saláta a tálaláshoz

a páchoz:

1 evőkanál cukor
1 dl olívaolaj
1 teáskanál fehérborecet
3 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál friss rozmaring
1 teáskanál bors
1 teáskanál só

Elkészítés:

A csirkemellfiléket megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A pác hozzávalóit: a cukrot, az olívaolajat, a fehérborecetet, a Worcestershire szószt, a citromlét, a friss rozmaringot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a csirkemellfiléket, majd legalább 30 percig, vagy akár 5-6 órán át hűtőbe téve pácoljuk. Ezután serpenyőben, kevés olajon, pár perc alatt pirosra sütjük a csirkemellfilék mindkét oldalát. Salátaágyon tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Extra tippünk

Pulykamellet, karajt és szálkamentes halfilét is pácolhatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.