Lázár Chef finomított bolognai tésztája

gomba hús olívaolaj sztárszerző fehérbor tészta bolognai spagetti Kovács Lázár sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. 

Ha egyszerre több embert szeretnél jóllakatni úgy, hogy lelkesen nyalogassák az egytálétel után mind a tíz ujjukat, akkor főzz bolognai tésztát, amely elég könnyű étel ahhoz, hogy a lányok is szeressék, de húsos, ezért a pasik is jóllaknak vele.

Lázár Chef: Bolognai tészta Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

250 g spagettitészta
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
2 szelet húsos szalonna
fél dl száraz fehér bor
1 dl csirkealaplé
1 evőkanál olívaolaj
1 paradicsomkonzerv
120 g paradicsomszósz
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
1 darab sárgarépa
1 darab zeller
1 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál oregánó
1 mokkáskanál bors
2 mokkáskanál só a szósz ízesítéséhez
2 dkg só a tészta főzővizébe
reszelt sajt, ízlés szerinti fajta és mennyiség

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a kockákra vágott húsos szalonnát, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a darált marha- és sertéshúst, majd hozzáadjuk a szalonnás, hagymás keveréket, a paradicsomszószt, a paradicsomkonzervet, a felszeletelt répát, zellert, gombát, a bort, a csirkealaplevet, a bazsalikomot, az oregánót, a sót és a borsot. Fedő alatt, kis lángon, néha megkevergetve 1 órán át főzzük. A bolognai szószt a tésztára kanalazzuk, és még melegen, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 75 perc


Extra tippünk:

A tésztát olajos, sós vízben főzzük ki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.