máglyarakás kifli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Biztosan előfordult már veletek is, hogy elszámítottátok magatokat, és túl sok kiflit vettetek a péknél. Hát most tegyetek rá még egy lapáttal, mert mutatunk egy csodálatos édességet: kiflivel.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 6 személyre:

60 dkg savanykás alma
12 dkg baracklekvár
10 darab kifli
8 tojás sárgája
1,2 liter tej
5 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

a habhoz:

8 tojás fehérje
6 dkg kristálycukor


Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a kristálycukorral felforraljuk. Közben a kifliket felkarikázzuk, és egy keverőtálba helyezzük. A felforralt tejet lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután a tojásos tejet ráöntjük az előkészített kiflikre és megvárjuk, amíg az összes tejet magába szívja. Vajjal kikent tortaformába öntjük, majd egyenletesre simítjuk és beterítjük a hámozott, kimagozott és vékony cikkekre vágott savanykás almával, a tetejét megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd 160 fokos sütőben 20 percig sütjük. A megmaradt tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd az elősütött torta tetejére kenjük, 180oC fokon résnyire nyitott sütőajtónál körülbelül 10-15 percig sütjük. Hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.


Elkészítési idő: 60 perc

Extra tippünk:

A tojások felveréséhez hűtött tojásfehérjét és egy pici sót használjunk, így gyorsabban végzünk majd a munkával és keményebb lesz a habunk is.
Lázár Chef finomított bolognai tésztája http://www.life.hu/sztarszerzok/20131130-lazar-chef-sztarszakacs-a-bolognai-teszta-receptjevel-elkeszitheted-a-tokeletes-ettermi-szinvonalu.html Lázár Chef: Mennyei sütőtökös lasagne http://www.life.hu/sztarszerzok/20131129-lazar-chef-sztarszakacs-mennyei-sutotokos-lasagne-receptjet-ismertetjuk.html Ínycsiklandozó, pácolt csirkemell salátaágyon http://www.life.hu/sztarszerzok/20131122-lazar-chef-receptje-inycsiklandozo-pacolt-csirkemell-salataagyon-amelynek-titka-a-megfelelo.html Lázár Chef: Hogyan dobjuk fel a paradicsomlevest? http://www.life.hu/sztarszerzok/20131122-lazar-chef-sztarszakacs-a-paradicsomleves-elkeszitesehez-ad-tippeket-es-kulonleges-receptet.html Lázár Chef modern sült oldalasa http://www.life.hu/sztarszerzok/20131108-lazar-chef-bemutatja-hogyan-lehet-modernizalni-a-sult-oldalas-receptjet.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.