Cseréld le a halászlét zöldséges hallevesre!

karácsony a nap cikke fehérbor zöldséglé harcsafilé halleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A karácsonyi asztal elképzelhetetlen hal nélkül, de talán nem fognak megneheztelni a családtagjaid, ha idén halászlé helyett egy zöldséges hallevessel leped meg őket.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg afrikai harcsafilé
1,5 dl száraz fehérbor
1,2 liter zöldségalaplé vagy víz
3 evőkanál olívaolaj
12 dkg póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
2 darab fehérrépa
2 darab burgonya
1 g sáfrány
1 kisebb babérlevél
1 késhegynyi őrölt fehér bors
2 teáskanál só

Elkészítés:

A póréhagymát és a babérlevelet olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük fehérborral, és alaposan kiforraljuk. Erre azért van szükség, hogy a bor alkoholtartalma teljesen elpárologjon az ételből. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát, majd felkarikázzuk, és hozzáadjuk a lepirított, babérleveles póréhagymához. Utána felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sáfrányt, majd közepes lángon felforraljuk. Miután a zöldségek is megpuhultak, eltávolítjuk a babérlevelet, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott afrikai harcsafilét. 4 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc

Extra tippünk:

Ízlés szerint ízesítsük frissen facsart citrom levével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.