Mandulás pite - csodasüti liszt nélkül!

Forrás: Lázár Chef -
sztárszerző pite méz mandula sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ezt a liszt nélkül készülő remeket mindenkinek ajánljuk - mert amellett, hogy imádnivaló édesség, az egészségedet is óvja a mandulával és a mézzel.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók:

20 dkg mandula
10 dkg méz
3 tojás
5 dkg olvasztott vaj
vaj a piteforma kikenéséhez
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés:

Kivajazott piteformában szétterítjük a mandulát. A maradék hozzávalókat: a mézet, a tojást, a cukrot, az olvasztott vajat és a sót összekeverjük, majd a mandulára öntjük. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

Extra tippünk

Melegen nem fog kijönni a formából, meg kell várni, amíg langyos lesz. Szépen nem szeletelhető, de nagyon finom, egyszerű és gyors!
Mindenkit lázba hoz a tortilla leves!http://www.life.hu/sztarszerzok/20140108-lazar-chef-sztarszakacs-a-tortilla-leves-receptjet-mutatja-be.htmlTejszínes fokhagymakrémleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140102-lazar-chef-sztarszakacs-a-tejszines-fokhagymakrem-leves-receptjet-mutatja-be.htmlGyerekkorunk nagy kedvence: a császármorzsahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20140102-lazar-chef-sztarszakacs-a-csaszarmorzsa-receptjet-mutatja-be.htmlRopogós malac lencseágyonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131229-lazar-chef-sztarszakacs-a-ropogos-malac-lencseagyon-receptjet-mutatja-be.htmlNarancsos pulykasült lépésről lépésrehttp://www.life.hu/sztarszerzok/20131221-lazar-chef-megmutatja-hogyan-sussunk-karacsonyi-pulykat-lepesrol-lepesre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.