Vadas marhaszegy galuskával

Forrás: Lázár Chef -
fehér bor marhaszegy tejszín libazsír sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egy imádnivalóan finom, marhahúsból készülő ételkülönlegességet ajánlunk ma a figyelmetekbe!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg marhaszegy
2 evőkanál libazsír
1 dl száraz fehérbor
fél dl víz
fél dl tejszín
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kristálycukor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 darab fehérrépa
1 cikk zeller
fél citrom leve
1 darab babérlevél
1 kis darab kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
3 mokkáskanál só

a burgonyás galuskához:

7 darab közepes méretű burgonya
2 evőkanál őrölt parmezán
3 tojás
20 dkg liszt
fél dl víz
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A felcsíkozott marhaszegyet bedörzsöljük sóval, őrölt fekete borssal és mustárral. Egy magas peremű lábasban felhevítjük a libazsírt, majd az előkészített húscsíkokat szép pirosra sütjük benne. Amikor a húscsíkok megpirultak, kristálycukrot szórunk rá, megvárjuk, amíg kicsit elkaramellizálódik, majd hozzáadjuk a tisztított és lereszelt zöldségeket: a zellert, a fehérrépát, a vöröshagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Felöntjük a fehérborral, és vízzel és lefedve 45 percig pároljuk, időnként megkevergetjük. A végén pótoljuk az elpárolgott vizet. Közben a burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a vizet és a sót, valamint az őrölt parmezánt. Közepesen sűrű masszát keverünk, majd galuskákat szaggatunk belőle, és lobogó, forró vízben puhára főzzük. Egy edényben összekeverjük a lisztet, a maradék mustárt, a cukrot, a tejfölt és a tejszínt néhány csepp citromlével, majd a zöldséges húscsíkokhoz keverjük. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk a parmezános, burgonyás galuskákat, alaposan összekeverjük, átforraljuk, és forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

A galuska helyett készíthetünk zsemlegombócot, vagy köretnek kifőzhetünk tésztát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.