morzsasüti sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egyszerű elkészíteni és nagyon finom: ezt a morzsasütit a vanília és a fenyőmag teszi különlegessé.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya
2 tojás
2 dl tej
20 dkg vaj
vaj a sütőtál kikenéséhez
10 dkg barnacukor
1 rúd vanília kikapart magja
1 mokkáskanál fahéj
2 mokkáskanál só

a morzsához:

8 dkg vaj
6 dkg liszt
20 dkg barnacukor
20 dkg fenyőmag

Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. 220 fokon, körülbelül 15 perc alatt megsütjük, ezután összetörjük, majd elkeverjük a tejjel, a vajjal, a tojásokkal, a barnacukorral, a vanília kikapart magjával, a fahéjjal és a sóval. Az alaposan elkevert masszát egy kivajazott, mélyebb sütőtálba helyezzük. A morzsa hozzávalóit, a vajat, a lisztet, a barnacukrot és a fenyőmagot összekeverjük – a morzsa állagának nem kell homogénnek lennie –, majd rámorzsoljuk az édesburgonya-masszára. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-35 percig sütjük.

Extra tippünk:

Fenyőmag helyett adhatunk hozzá diót és/vagy mandulát is.
Vadas marhaszegy galuskávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140131-lazar-chef-sztarszakacs-a-vadas-marhaszegy-galuskaval-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoBakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezethttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140122-lazar-chef-sztarszakacs-a-bakonyi-betyarleves-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--A ropogós csirkecombok titkahttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140122-lazar-chef-sztarszakacs-a-ropogos-csirkecombok-titkat-mutatja-meg.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.