Gombás sertéstokány spagettivel

Forrás: Lázár Chef -
gomba sertéstokány sztárszerző spagetti sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A spagettit ezúttal magyaros, sertéshúsból készülő fogással párosítjuk - a végeredmény egy felséges tokány!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 kg bőrös sertéskaraj
fél dl víz vagy száraz fehérbor
1 teáskanál bors a karaj bedörzsöléséhez
2 teáskanál só a karaj bedörzsöléséhez
1 evőkanál sertészsír
1 doboz paradicsomkonzerv (40 dkg)
fél dl víz vagy alaplé
6-10 darab csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál s
50 dkg spagetti
enyhén sós víz a spagetti kifőzéséhez

Elkészítési idő: 80 perc

Elkészítés:

A bőrős sertéskarajt sütés előtt megformázzuk úgy, hogy a zsírosabb, leeső részeket levágjuk a karaj felszínéről és mindkét oldaláról, miközben a bőrös részt egy az egyben rajtahagyjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, a leeső húsrészeket pedig csíkokra vágjuk. Az egész karajt sütőben, vízzel vagy fehérborral megöntözve, letakarva, 160 fokon, 70 percig sütjük. Közben a felcsíkozott húst a sertészsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymával, majd megszórjuk zúzott fokhagymával, őrölt fűszerpaprikával és őrölt köménymaggal. Ezután felöntjük kevés vízzel vagy alaplével, majd fedő alatt puhára pároljuk a húst. Miután megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és a paradicsomkonzervet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforraljuk a ragut, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd félretesszük. A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, a kisült sertéskarajt pedig bőrrel együtt felszeleteljük. Tálalásnál a tésztát rakjuk a tányér aljára, erre tesszük rá a felszeletelt bőrös karajt, majd mindkettőt leöntjük a pikáns gombás-húsos tokánnyal.

Extra tippünk:

Az elkészült gombás tokányt és a kifőtt spagettit 3 egész, felütött tojással jénai tálba téve megsüthetjük, így kicsit tovább tart az elkészítése, de még finomabb lesz.
Vadas marhaszegy galuskávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140131-lazar-chef-sztarszakacs-a-vadas-marhaszegy-galuskaval-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoBakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezethttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140122-lazar-chef-sztarszakacs-a-bakonyi-betyarleves-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef--Édesburgonyás morzsasütihttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140201-lazar-chef-sztarszakacs-az-edesburgonyas-morzsa-suti-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.