Lázár Chef receptjei húsleves sztárszerző sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A pillanat, amikor szeretteid elé teszed az étkezőasztalon a húslevest, akkor is ünnepi, ha hétköznapra esik. Ezért érdemes az elkészítésébe beleadni apait-anyait. Megmutatjuk, hogyan csináld!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 6-8 személyre:

40 dkg marhaszegy
2 darab csirkecomb
1 darab malacfül
4-5 darab fürjtojás
1 darab burgonya
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 cikk zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 80 perc

Elkészítés:

A marhaszegyet vékony szeletekre vágjuk, majd a malacfüllel és a bőr nélküli csirkecombokkal együtt leforrázzuk. Ezután hideg vízzel lemossuk, majd hideg vízben, kis lángon feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, majd lassú tűzön még 1 órán át főzzük. Az idő leteltével beletesszük a tisztított, egész burgonyát, vöröshagymát, zellert és fokhagymát, valamint a nagyobb darabokra vágott sárga- és fehérrépát. Lassan, egyenletesen addig főzzük, amíg a húsok és a zöldségek megpuhulnak. A legvégén hozzáadjuk a főtt fürjtojásokat. Tálaláskor meghintjük friss, finomra vágott petrezselyemzölddel.

Extra tippünk

A leveshez adhatunk füstölt fürjtojást is, így teltebb és intenzív ízt kapunk.
Fokhagymás császárhúshttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140214-lazar-chef-sztarszakacs-a-fokhagymas-csaszarhus-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoLázár Chef chilis babjahttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140214-lazar-chef-sztarszakacs-a-chilis-bab-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoGabonás-avokádós saláta vörösáfonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140207-lazar-chef-sztarszakacs-a-quinoa-salata-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.