Egyre népszerűbb a töltött tészta, készíts saját sajtos marhabatyut!

Forrás: Lázár Chef -
töltött tészta Lázár Chef receptjei marhahús sztárszerző sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Rendkívül népszerű fogássá vált a töltött tészta. Megmutatjuk, hogyan készítsd el otthon.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

15 dkg főtt marhahús
15 dkg füstölt sajt
50 dkg vajas tészta
2 tojássárgája (egy a töltelékbe, egy a lekenéshez)
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:
A füstölt sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a darabolt, főtt marhahúst, egy tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymzöldet, a sót és az őrölt fekete borsot. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük. A készen vásárolt vajas tésztalapot kiterítjük, vékonyan megkenjük tojássárgájával, majd körülbelül 10x10 cm-es kockákra vágjuk. A kockák közepére helyezünk egy-egy dió nagyságú tölteléket, majd a tészta mindegyik oldalát felhajtjuk, és középen összenyomkodjuk. Egyenként megkenjük a batyukat a maradék tojássárgájával, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

A batyu tölteléke más hús is lehet, például csirke vagy pulyka. Vegetáriánusok készíthetik hús nélkül, reszelt zöldségekkel.
A fogás, amely betetőzi a kapcsolatot: húsleves gazdagonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140221-lazar-chef-sztarszakacs-a-husleves-gazdagon-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Lázár ChefGombás sertéstokány spagettivelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140208-lazar-chef-sztarszakacs-a-gombas-sertestokany-spagettivel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoGabonás-avokádós saláta vörösáfonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140207-lazar-chef-sztarszakacs-a-quinoa-salata-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.