Lázár Chef receptjei tojás húsvét 2014 olajos hal sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ugye már ti is nagyon várjátok a húsvétot, amikor a legfinomabb tojásételeket ehetjük naphosszat? Íme, egy izgalmas kombináció tojással és hallal.

Hozzávalók 4 személyre:

1 doboz olajoshal-konzerv (+1 evőkanál halolaj)
8 darab főtt tojás + 1 darab főtt tojás a díszítéshez
2 dl tejföl
4 evőkanál majonéz
1 csomag salátamix
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag snidling
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Forrás: Lázár Chef



Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a citrom levével és reszelt héjával, az apróra vágott snidlinggel, az őrölt fekete borssal és a halkonzervben található halolajjal. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk, majd a salátalevelekkel együtt a tányér közepére halmozzuk. Leöntjük az elkészített öntettel, majd a tetejére helyezzük a haldarabokat. Reszelt tojással megszórva, pirítóssal tálaljuk.

Extra tipp:

A szardínia vagy a tőkehal a legfinomabb, de akár kagylóval vagy tőkehalmájjal is elkészíthetjük. Figyelem: paradicsomos szószban eltett hallal viszont nem finom!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.