Tedd látványossá a klasszikust: így készül a rántotthús korona

Forrás: Lázár Chef -
tálalás rántott hús Lázár Chef receptjei sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ha mindenki kedvencét egy kicsit látványosabbá tennéd, próbáld ki a rántotthús koronát!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

45 dkg sertésszűzszeletek
15 dkg liszt
2 darab tojás
15 dkg zsemlemorzsa
olaj a kenéshez
1 liter olaj a sütéshez
1 mokkáskanál bors
2 teáskanál só

a körethez:

salátalevelek
burgonya
ecetes uborka

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A sertésszűzszeleteket kiklopfoljuk, majd meghintjük sóval, borssal. Ezután a rántott húshoz hasonlóan bundázzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott hosszú hússzeleteket egy kívülről olajjal lekent, kb. 6 cm átmérőjű fémhengerre göngyöljük rá úgy, hogy a két húsvég találkozását fapálcával összetűzzük. Ezek a hengerek kb. 4-5 cm szélesek, már be lehet szerezni nagyobb bevásárlóközpontokban és konyhaboltokban is, de nagyméretű pogácsaszaggatóval is kísérletezhetünk. Kisebb átmérőjű fazékba teszünk kb. 1 liter olajat, hogy a hússal körülvett hengert minden oldalról egyformán érje a forró olaj. Miután szép pirosra sült a hús, kivesszük, és még melegen kihúzzuk a közepéből a formát. Az így kisült hús formatartó és sütőben melegíthetővé válik úgy, hogy megtartja a formáját. A tálalásnál a húst megtölthetjük burgonyapürével, gombás rizzsel, hasábburgonyával, salátával, de akár barackbefőttel is. Az egyszerű, hétköznapi étel így nemcsak finom, hanem dekoratív is lesz.

Extra tipp:

Ha unjátok a rántott húst, azaz más néven a vasárnapi szelet formáját, ne habozzatok, egy kis kézügyességgel meg tudjátok csinálni! Ja, ebben a formájában még esküvői menüben is szép, ha "a dédike csak ezt szereti" a szitu! :-)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.