Nemzetközi gasztrokaland: kuszkuszlepény kapros tejföllel

2014.05.03. 23:11

Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Forrás: Lázár Chef

 Hozzávalók 4-6 személyre:

1 bögre kuszkusz
1 bögre forró víz
2 egész tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál étolaj a sütéshez
2 teáskanál só

Az öntethez:
2 dl tejföl
1 csomag kapor
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A kuszkuszt keverőtálba tesszük, megsózzuk, ráöntjük a forró vizet, átkeverjük, majd lefedve, 5-8 percig állni hagyjuk, hogy a kuszkusz megpuhuljon. Az idő leteltével hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát. Nem kell megijedni, a tészta elég híg állagú lesz, de a sütésnél össze fog állni. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon, 4-5 cm átmérőjű lepényeket sütünk belőle. A sütést lassú tűzön végezzük, és mindig csak egyszer fordítsuk meg, oldalanként pedig kb. 2-3 percig süssük. A kisült lapokat melegen olívaolajjal és vágott kaporral elkevert hideg tejföllel kínáljuk.

Extra tipp
A lepényekre tehetünk füstölt lazacot, sonkaszeletet vagy zöldségkrémet is. A kuszkusz búzatöret, amit a tévhittel ellentétben nem kell főzni! Forró vizet öntve rá 5-8 perc alatt megpuhul. Jól ízesíthető, hidegen és melegen is finom.

 

Lázár Chef receptjeikuszkuszsztárszakácstejfölkapor