Nemzetközi gasztrokaland: kuszkuszlepény kapros tejföllel

Forrás: Lázár Chef -
kuszkusz Lázár Chef receptjei kapor tejföl sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 bögre kuszkusz
1 bögre forró víz
2 egész tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 evőkanál étolaj a sütéshez
2 teáskanál só

Az öntethez:
2 dl tejföl
1 csomag kapor
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A kuszkuszt keverőtálba tesszük, megsózzuk, ráöntjük a forró vizet, átkeverjük, majd lefedve, 5-8 percig állni hagyjuk, hogy a kuszkusz megpuhuljon. Az idő leteltével hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát. Nem kell megijedni, a tészta elég híg állagú lesz, de a sütésnél össze fog állni. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és egy felforrósított serpenyőben, kevés olajon, 4-5 cm átmérőjű lepényeket sütünk belőle. A sütést lassú tűzön végezzük, és mindig csak egyszer fordítsuk meg, oldalanként pedig kb. 2-3 percig süssük. A kisült lapokat melegen olívaolajjal és vágott kaporral elkevert hideg tejföllel kínáljuk.

Extra tipp

A lepényekre tehetünk füstölt lazacot, sonkaszeletet vagy zöldségkrémet is. A kuszkusz búzatöret, amit a tévhittel ellentétben nem kell főzni! Forró vizet öntve rá 5-8 perc alatt megpuhul. Jól ízesíthető, hidegen és melegen is finom.
Erdélyi zöldbabsaláta - egy laktató alterntívahttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140501-lazar-chef-sztarszakacs-az-erdelyi-zoldbab-salata-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoHasználd kreatívan a sótéglát, mert nem csak wellnessre való!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140428-lazar-chef-sztarszakacs-a-sotegla-kreativ-hasznalatara-buzdit-sussunk-rajta-hust.htmlLázár Chef, a TV Paprika népszerű műsorvezetője egy különleges tippet osztott meg a Life.hu olvasóival: így lehet sótéglán sütni!Lázár ChefOrigoZsenge ízek szimfóniája: tavaszi vasalt csirke parajkrémmel http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140424-lazar-chef-sztarszakacs-a-tavaszi-vasalt-csirke-parajkremmel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.