Lázár Chef receptjei eper gasztro sztárszakács sajttorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Néha a legcsodálatosabb finomságokat a legegyszerűbb elkészíteni, és mégis mindenki odalesz tőlük! Ez a sajttorta is ilyen!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 6-8 személyre:

a tésztához:

20 dkg édes darált keksz
8 dkg kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
2 dkg vaj a tortaforma kikenéséhez

a töltelékhez:

50 dkg krémsajt
50 dkg tehéntúró
2,5 dl tejföl
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál liszt
4 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor

a díszítéshez:

eperöntet
friss eper

Elkészítési idő: 65 perc

Elkészítés:

Egy 24-cm átmérőjű kapcsos formát kivajazunk, a sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra. Keverőtálban összekeverjük a darált, édes kekszmorzsát a kristálycukorral és a vajjal, majd erősen a kivajazott forma aljába nyomkodjuk. Az előmelegített sütőben 8 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. A töltelékhez összekeverjük a tehéntúrót, a krémsajtot, a lisztet és a kristálycukrot, egyenként hozzáadjuk a felütött, egész tojásokat, végül pedig hozzákeverjük a tejfölt és a vaníliás cukrot is. A tölteléket az elősütött tésztára öntjük és a sütő középső rácsán 45 percig sütjük. Az idő leteltével a formában hagyjuk kihűlni. Cikkekre vágva vagy gombóc formában eperöntettel és friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Extra tippünk:

A kész torta teljes felületét lekvárral is beboríthatjuk (sütés után), de ebben az esetben helyezzük még legalább 1 órára hűtőszekrénybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.