Lázár Chef receptjei sült karaj gasztro sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet karaj
4 darab nagyobb burgonya
2 evőkanál mustár
5 evőkanál liszt
fél liter étolaj a hagymakarika sütéséhez
3 evőkanál étolaj a karaj sütéséhez
2-3 nagyobb fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk, héjában enyhén sós vízben puhára főzzük, majd meghámozzuk, és kihűtjük. A karajszeleteket bedörzsöljük sóval, törött borssal, mustárral, majd felhevített serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldaláról pirosra sütjük. Lecsöpögtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.

A visszamaradt zsiradékban szép ropogósra sütjük a karikákra vágott főtt burgonyát. Sütés közben sóval, borssal fűszerezzük. Mélyebb edényben fél liter olajat felforrósítunk, majd a karikákra vágott, szétszedett és lisztben megforgatott hagymaszeleteket pirosra sütjük benne. Lecsepegtetjük a hagymakarikákat, és a pirított krumplival tálalt sült karaj tetejére halmozzuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Extra tipp:

A sült hagymakarikák készítésekor arra figyeljünk, hogy csak sütés után sózzuk meg, mert így ropogósabbra tud sülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.