Lázár Chef receptjei füstölt sajt gasztro sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

A tarhonya nem csak köretként jó a pörkölt mellé. Könnyen készíthetünk belőle húsmentes, önálló fogást.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg házi jellegű, 4 tojásos tarhonya
15 dkg fagyasztott, vágott parajlevél
15 dkg füstölt reszelt sajt
2 evőkanál étolaj
5,5 dl forró víz
2 gerezd fokhagyma
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csipet őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Forrás: Lázás Chef

Elkészítés:


Egy közepes méretű lábasban felmelegítjük az étolajat, ráöntjük a tarhonyát, aranybarnára pirítjuk, majd megszórjuk sóval. Felöntjük a felforralt vízzel, majd fedő alatt, kis lángon, 15 percig főzzük. Amikor már puha a tarhonya, hozzáadjuk a vágott, gyorsfagyasztott parajlevelet (de nem pépet!), a zúzott fokhagymát és a reszelt füstölt sajt felét. Ízesítsük sóval, őrölt fekete borssal és reszelt szerecsendióval. Forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Extra tippünk:

Ha azt szeretnénk, hogy még krémesebb legyen, adjunk hozzá még 4 evőkanál krémsajtot is.
Karajsült burgonyával és ropogós hagymakarikákkalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140515-lazar-chef-sztarszakacs-a-karajsult-burgonyaval-es-ropogos-hagymakarikakkal-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoA gyorsételek sztárja lehet: készíts gombás-húsos derelyét!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140515-lazar-chef-sztarszakacs-a-gombas-husos-derelye-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoLázár Chef kisfia, Nándika és a palacsinta-katasztrófahttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140512-lazar-chef-egy-cuki-kepet-osztott-meg-facebook-oldalan-nandika-es-a-palacsinta-katasztrofa.htmlLázár Chef, a TV Paprika népszerű műsorvezetője Facebook-oldalán osztott meg egy édes fotót legkisebb fiáról, Nándikáról.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.